Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.3.2016

Vremenska napoved - 4. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 4. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 4. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.3.2016Popoldne bo večinoma delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo.
Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.


Jutri zjutraj se bo na zahodnem delu države nebo pooblačilo, začele se bodo pojavljati padavine. Drugje bo delno jasno in do poldneva predvidoma še brez padavin. Proti večeru bo naše kraje od zahoda prešla hladna fronta. Dež bo prehodno zajel večji del države in v noči iz sobote na nedeljo postopno slabel.
Meja sneženja bo v glavnem na približno 1000 m nad morjem, le v Zgornjesavski dolini se lahko spusti nižje.
Ob morju se bo krepil jugo, v notranjosti pa jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 3, na Primorskem približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13, v Zgornjesavski dolini približno 3 stopinje Celzija.

Opozorilo: V gorah je nevarnost snežnih plazov 4. stopnje.
V nedeljo bo na zahodnem delu države zmerno oblačno, drugje jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. Občasno se bodo še pojavljale krajevne padavine. Pihal bo rahel jugozahodnik.
V ponedeljek kaže na pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. marca 2016

V torek bo nad večjim delom Evrope in severnim Sredozemljem še vztrajalo ciklonsko območje. V višinah se bo nad našimi kraji zadrževal hladen in vlažen zrak. Od srede naprej se bo iznad Atlantika proti zahodni Evropi in Alpam postopoma širilo območje visokega zračnega tlaka, vremenske fronte pa se bodo predvidoma zadrževale nad srednjo in severno Evropo.

V torek in deloma sredo bo v Sloveniji prevladovalo spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami, deloma plohami. Od četrtka naprej bo predvidoma več sonca. Temperature bodo ob jutrih približno ničle, popoldne pa v glavnem od 5 do 10 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
V prvem delu dneva se bodo padavine še pojavljale v krajih vzhodno in južno od nas. Drugje se bo delno ranebo zjasnilo. Veter bo oslabel. Popoldne bo jasno.
Jutri se bo v krajih zahodno od nas nebo pooblačilo. Začele se bodo pojavljati padavine, ki se bodo čez dan okrepile. Drugje bo večinoma delno jasno vreme. V noči iz sobote na nedeljo se bodo ob prehodu hladne fronte padavine pojavljale v vseh sosednjih pokrajinah in do jutra že ponehale.Gorski svet
Danes zjutraj bo v začetku oblačno, občasno bo še rahlo snežilo. Dopoldne se bo pričelo od severozahoda jasniti. Čez dan bo večinoma jasno vreme z nekaj kopaste oblačnosti.
V prvem delu dneva bo še pihal zmeren severnik, ki se bo čez dan umiril in popoldne obrnil v jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov -7 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj se bo na zahodnem delu države nebo pooblačilo. Dopoldne bo tam občasno lahko snežilo. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo dopoldne predvidoma še suho vreme. Čez dan se bo oblačnost gostila tudi proti vzhodu. Popoldne oz. proti večeru bo Slovenijo od zahoda prešla hladna fronta, ob kateri bo prehodno močneje snežilo. Meja sneženje bo na približno 1000 m nadmorske višine. Padavine bodo v noči iz sobote na nedeljo postopno ponehale.
Čez dan bo pihal zmeren do močan veter južnih smeri, ki bo predvidoma najmočnejši proti večeru. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. marec:
4.3.1970
končalo se je izjemno obilno tridnevno sneženje v zahodnem delu Slovenije. Ob 7. uri zjutraj so največ novega snega, 125 centimetrov, izmerili pri Domu na Komnu. Drugje v Bohinju, Zgornjesavski dolini in na Bovškem je v enem dnevu padlo približno 100 centimetrov snega. V ostalih hribovitih predelih zahodne in južne Slovenije je v tem času zapadlo v glavnem 50minus 80 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Akhfennir | bivak