Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.3.2016

Vremenska napoved - 3. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 3. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 3. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.3.2016Danes bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo v notranjosti čez dan spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Temperature bodo od 0 do 3, po nižinah Primorske približno 8 stopinj Celzija.

Preko noči bodo padavine od severozahoda slabele.

Jutri zjutraj bodo padavine ponehale tudi v jugovzhodni Sloveniji. Veter severnih smeri bo oslabel. Od zahoda se bo začelo postopno jasniti.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 3, v Alpskih dolinah približno -4, ob morju do 5, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 9, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Opozorilo: V Vipavski dolini bo burja v najmočnejših sunkih sredi dneva in popoldne lahko dosegala hitrost do približno 100 km na uro.
V soboto nas bo dosegla nova vremenska motnja. Dež bo že dopoldne zajel zahodno polovico Slovenije, popoldne pa se bo širil proti vzhodu. V Gornjesavski dolini bo snežilo, sicer pa bo meja sneženja na približno 1000 m nad morjem. Pihal bo okrepljen veter južnih smeri, ob morju jugo.
V nedeljo se bo na vzhodem delu države delno zjasnilo. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. marca 2016

V ponedeljek in torek bo nad večjim delom Evrope in severnim Sredozemljem še vztrajalo ciklonsko območje, v višinah pa se bo zadrževal hladen in vlažen zrak. Od srede naprej se bo od zahoda proti srednji Evropi in Alpam razširilo območje visokega zračnega tlaka, v višinah bo k nam od severa pritekal bolj suh zrak.

V ponedeljek in torek bo v Sloveniji prevladovalo spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami, deloma plohami. Od srede naprej bo več sonca. Temperature bodo ob jutrih približno ničle, popoldne pa v glavnem od 5 do 10 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Oblačno bo. Padavine se bodo razširile nad vse sosednje pokrajine. Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, pod Velebitom močna burja.
Jutri v prvem delu dneva se bodo padavine še pojavljale v krajih vzhodno od nas. Drugje se bo delno ranebo zjasnilo. Veter bo oslabel. Popoldne bo jasno.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s sneženjem. Zapihal bo veter severnih smeri. Spet se bo povečala nevarnost snežnih plazov. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov -12 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Čez dan se bo jasnilo, najkasneje na Pohorju. V prvem delu dneva bo še pihal severnik, popoldne pa bo obrnil v jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 3. marec:
3.3.1965
Močne padavine na zahodnem delu države, ki so se začele 1. marca, so oslabele. Ob 7. uri zjutraj so na nekaterih meteoroloških postajah v pasu od Zgornjega Posočja do Snežnika izmerili preko 150 milimetrov padavin v 48 urah. Največ padavin je bilo v Lepeni, 226 milimetrov, v Idrijski Beli so izmerili 221 milimetrov, na Gomancah pod Snežnikom pa 215 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | North Rona | abc hiker