Ponedeljek, 24. januar 2022, 06:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.3.2016

Vremenska napoved - 29. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 29. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 29. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.3.2016Popoldne bo v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije pretežno oblačno, občasno bo ponekod rosilo ali rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V večjem delu države bo pihal jugozahodnik. Temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, ob morju 12, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek ne bo večje spremembe vremena. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Največ oblačnosti bo v zahodni Sloveniji, kjer bodo občasno rahle padavine. V petek bo v glavnem jasno, veter bo oslabel. Toplo bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo nad 20 stopinj Celzija.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. aprila 2016

V soboto bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka. Od nedelje naprej pa je razvoj vremena še negotov. Nad zahodno Evropo, Alpami in severnim Sredozemljem bodo višinska jedra hladnega zraka, ki utegnejo vplivati na vreme pri nas.

V soboto bo jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20 stopinj Celzija. Od nedelje do četrtka bo predvidoma spremenljivo vreme z občasnimi padavinami.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo v krajih zahodno od nas pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno. Pihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše na območju med Julijci in Snežnikom. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa -3 stopinje Celzija.


Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše na območju med Julijci in Snežnikom. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa -1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 29. marec:
29.3.1989
V veliko krajih v vzhodni polovici Slovenije so izmerili doslej najvišjo marčevsko temperaturo. Najtopleje je bilo v Metliki s 27,2 stopinj C, v Rogaški Slatini je bilo 26,4 stopinj C, v Novem mestu 25,8 stopinj C, v Celju 25,7 stopinj C in v Murski Soboti 25,3 stopinj C.

29.3.2009
V večjem delu države je neobičajno obilno deževalo, zjutraj naslednjega dne so na številnih meteoroloških postajah izmerili rekordno 24 urno višino padavin v mesecu marcu. V Logatcu je v enem dnevu padlo 186 milimetrov, na Ligu ob italijanski meji 171 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 161 milimetrov, v Zaloščah pri Novi Gorici 155 milimetrov, v Žireh 129 milimetrov in v Topolu pri Medvodah 111 milimetrov padavin. Na Kredarici je istem obdobju zapadlo 72 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nelson | hike