Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.3.2016

Vremenska napoved - 23. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 23. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 23. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.3.2016Danes bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v južni in v nekaterih predelih vzhodne Slovenije bo občasno deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ponekod v notranjosti severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. Pihal bo severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 3, v alpskih dolinah do -3, ob morju približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Do danes zvečer bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost nad 100 kilometrov na uro.
V petek bo zjutraj delno jasno, čez dan se bo nebo pooblačilo. V soboto bo pretežno oblačno, čez dan bodo ponekod rahle padavine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. marca do 1. aprila 2016

V nedeljo bodo naši kraji še v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku tedna oslabelo. V torek bo nad severnim Sredozemljem nastalo plitvo ciklonsko območje, hladna fronta pa bo v noči iz torka na sredo prešla naše kraje. V noči iz četrtka na petek pa bo nad zahodnim Sredozemljem ponovno nastalo plitvo ciklonsko območje.

V nedeljo bo v glavnem jasno, popoldne se bo od zahoda začelo oblačiti. V prihodnjem tednu bo precej nestanovitno vreme z občasnimi padavinami. Največ padavin bo po današnjih zadnjih izračunih v torek in v sredo ter v petek. Nekoliko bo hladneje, meja sneženja se bo lahko v drugi polovici tedna spustila do nadmorske višine približno 900 m.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v krajih južno in vzhodno od nas bo deževalo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastale krajevne plohe. Pihal okrepljen severni do severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Na območju Snežnika bo rahlo snežilo, drugje bo v glavnem brez padavin. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.

Jutri bo zjutraj v glavnem jasno, čez dan bo več oblačnosti. Popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo rahel do zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -10 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 23. marec:
23.3.1850
V Ljubljani so se pričele prve ohranjene meteorološke meritve. Prva meritev je bila opravljena ob 6.30, ko je takratni opazovalec izmeril temperaturo zraka minus 4,5 stopinj C in 85 % relativno vlažnost zraka.

23.3.1950
V veljavo je stopila konvencija Svetovne meteorološke organizacije, zato na ta dan praznujemo svetovni meteorološki dan.

23.3.1988
Ob 7. uri zjutraj so na južnem delu države Slovenije izmerili za mesec marec neobičajno veliko 24-urno višino padavin. V Portorožu je padlo 74 milimetrov, v Postojni 66 milimetrov, v Črnomlju 52 milimetrov in v Novem mestu 48 milimetrov. Na Otlici nad Ajdovščino je v 48 urah padlo 141 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Naksan | monte