Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.3.2016

Vremenska napoved - 22. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 22. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 22. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.3.2016Danes bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo rahla do zmerna burja, ki se bo zvečer krepila. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem suho. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v južni in vzhodni Sloveniji bo občasno deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ponekod v notranjosti severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, v alpskih dolinah do -2, na Primorskem približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Od sredine noči na sredo do srede zvečer bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost nad 100 kilometrov na uro.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. V petek bo precej jasno, veter bo slabel.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. marca 2016

V soboto in nedeljo bodo naši kraji še v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo pričelo slabeti. Od ponedeljka do srede nas od zahoda predvidoma bosta prešli dve vremenski fronti, v četrtek pa naj bi se prehodno ponovno zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka.

V soboto in nedeljo bo dokaj jasno, v nedeljo v drugi polovici dneva se bo na zahodnem delu države pričelo oblačiti. V ponedeljek in sredo bo predvidoma oblačno s padavinami, v torek in četrtek pa bo v glavnem suho. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bodo v krajih jugovzhodno od nas občasno rahle padavine, drugje bo spremenljivo oblačno in v glavnem suho. Ob severnem delu Jadrana se bo krepila burja.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v krajih južno in vzhodno od nas bo deževalo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno. Čez dan se bo delno zjasnilo. Veter bo šibak do zmeren veter, v visokogorju severnih smeri, v sredogorju pa vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Na območju Snežnika bo rahlo snežilo, drugje bo v glavnem brez padavin. Pihal bo zmeren do močan severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. marec:
22.3.1974
V večjem delu Slovenije je bilo neobičajno toplo za mesec marec. Najtopleje je bilo v Braniku v Vipavski dolini s 26,2 stopinj C, v Tolminu je bilo 26,0 stopinj C, v Radečah 25,0 stopinj C, v Ilirski Bistrici 24,5 stopinj C in v Ljubljani 24,4 stopinj C.

22.3.1990
Na nekaterih meteoroloških postajah v južnem in zahodnem delu Slovenije je bila izmerjena najvišja temperatura v mesecu marcu. V Ilirski Bistrici se je živo srebro ustavilo pri 25,1 stopinj C, na Vrhniki so izmerili 24,5 stopinj C, v Stari Fužini 23,5 stopinj C, v Postojni in Babnem Polju pa se je ogrelo na 23,0 stopinj C. Povsem pomladno je bilo tudi v goratem svetu, pod vrhom Krvavca so na 1740 m izmerili 17,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Bahia Blanca | vreme