Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:46
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.3.2016

Vremenska napoved - 20. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 20. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 20. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.3.2016Popoldne bo precej jasno, zlasti v zahodnih krajih bo več spremenljive oblačnosti. Zapihal bo zahodni do jugozahodnik. Najvišje temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.
Preko noči se bo od jugozahoda oblačnost postopno povečala.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti ponekod na zahodnem delu države in jugu bodo občasno krajevne padavine. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, ob morju približno 9, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek se bo na Primorskem delno zjasnilo, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin, padavine se bodo pojavljale zlasti še v južni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod v notranjosti pa severovzhodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 24. do 29. marca 2016

V četrtek se bo ciklonsko območje umikalo z Balkana proti Črnemu morju, nad jugozahodno in srednjo Evropo se bo začelo krepiti območje visokega zračnega tlaka. Pod vplivom le-tega bomo predvidoma ostali do konca tedna.

Od četrtka bo ponovno več sonca, postopno bo topleje. Po veliki noči se možnost za padavine za spoznanje poveča, vendar je napoved še zelo negotova.


Sosednje pokrajine
Pretežno jasno bo, zlasti ponekod zahodno in južno od nas bo čez dan občasno nekoliko več oblačnosti.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, v sosednjih krajih severovzhodno od nas bo v glavnem brez padavin, drugje bodo občasno krajevne padavine.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, čez dan bo zlasti na zahodnem delu države Julijskih Alp ter v južnem alpskem predgorju več oblačnosti. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno, ponekod megleno, občasno bodo krajevne padavine. Veter bo v glavnem šibak, zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. marec:
20.3.1971
V hribovitem delu zahodne in severne Slovenije je prenehalo močno deževati in snežiti. V veliko krajih je v 72 urah, do 7. ure naslednjega dne, padlo nad 200 milimetrov padavin. Na Žagi pri Bovcu so izmerili 276 milimetrov, na Gomancah pod Snežnikom 265 milimetrov in v Revenovšah na Idrijskem 188 milimetrov padavin, medtem ko v Prekmurju ni padla niti kaplja dežja!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Shama | hike