Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.3.2016

Vremenska napoved - 2. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 2. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 2. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.3.2016Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Bolj oblačno bo zlasti v južnem predgorju Julijskih Alp, v Posočju se bodo začele proti večeru pojavljati manjše padavine.
Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14 stopinj Celzija.

Preko noči se bodo padavine na zahodnem delu države krepile in se do jutra razširile nad vso Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo.

Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo v notranjosti ob močnejših padavinah lahko spustila do nižin. Zlasti v bližini morja bo tudi zagrmelo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Popoldne in zvečer bodo padavine od severozahoda slabele in v noči iz četrtka na petek ponehale tudi na južnem delu države in vzhodu.
Temperature bodo od 0 do 4, po nižinah Primorske približno 8 stopinj Celzija.

Opozorilo: Jutri bo na Primorskem pihala močna burja, ki bo zlasti v Vipavski dolini v najmočnejših sunkih med 6. in 15. uro lahko presegala hitrost 100 km na uro.
V petek se bo od zahoda postopno ranebo zjasnilo, dan bo sončen.
V soboto nas bo dosegla nova vremenska motnja. Dež bo že dopoldne zajel zahodno polovico Slovenije, popoldne pa se bo širil proti vzhodu. V gornjesavski dolini bo snežilo, sicer pa bo meja sneženja na približno 1000 m nad morjem. Pihal bo okrepljen južni veter, ob morju jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. marca 2016

Od nedelje do torka bo nad večjim delom Evrope in severnim Sredozemljem še vztrajalo ciklonsko območje, v višinah pa se bo zadrževal hladen in vlažen zrak. Od srede naprej se bo od zahoda proti srednji Evropi in Alpam razširilo območje visokega zračnega tlaka, v višinah pa bo k nam od severa pritekal bolj suh zrak.

Do torka bo po Sloveniji prevladovalo spremenljivo do pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami, deloma plohami. Od srede naprej bo več sonca. Temperature bodo ob jutrih približno ničle, popoldne pa v glavnem od 5 do 10 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo dokaj jasno, bolj oblačno bo občasno le v krajih zahodno in severno od nas.
Jutri se bo povsod nebo pooblačilo. Padavine bodo najprej zajele območje Alp in Jadrana ter se hitro razširile proti jugovzhodu. Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin. Ob severnem delu Jadrana bo zapihala zmerna, pod Velebitom močna burja.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano količino oblačnosti z bazo nad vrhovi. Le v Posočju se bo že dopoldne nabirala nizka oblačnost, tako da bo tam ponekod tudi megleno in proti večeru se bodo tam začele pojavljati manjše padavine z mejo sneženja na približno 1200 m. Pihal bo rahel do zmeren zahodni veter do jugozahodni veter, dopoldne v visokogorju še severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno s sneženjem. Zapihal bo severozahodnik. Spet se bo povečala nevarnost snežnih plazov. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa -12 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. marec:
2.3.1931
Ob 9. uri zjutraj so v zahodni Sloveniji izmerili za mesec marec zelo veliko 24-urno višino padavin. V Krekovšah na Idrijskem je padlo 140 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 137 milimetrov in v Bovcu 135 milimetrov padavin.

2.3.1947
Notranjost Slovenije je prekrivala debela snežna odeja. V Kranjski Gori je bilo 149 centimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 122 centimetrov, v Žireh in na Bledu 85 centimetrov, v Murski Soboti 56 centimetrov in v Celju ter Ljubljani 50 centimetrov snega.

2.3.2011
Predvsem v noči s 1. na 2. mesec marec in dopoldne 2. marca je na Primorskem pihala zelo močna burja. Sunki so v veliko krajih presegli 100 km/h, na uradnih meteoroloških postajah smo izmerili sledeče vrednosti: Otlica 120 km/h, Dolenje pri Ajdovščini, Škocjan in Koper Markovec 114 km/h ter Bilje 94 km/h. Na izpostavljenih mestih so bili sunki še precej močnejši.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mahe | dolomites bing