Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:04
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.3.2016

Vremenska napoved - 18. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 18. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 18. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.3.2016Popoldne bo jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 17 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, zlasti popoldne v nekaterih predelih vzhodne Slovenije občasno zmerno oblačno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 1, v nekaterih alpskih dolinah do -5, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature pa od 12 do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo zjutraj in deloma dopoldne več v severozahodni in osrednji Sloveniji. Čez dan bo v večjem delu države zapihal zahodni do jugozahodnik. Zvečer in v noči iz nedelje na ponedeljek se bo od jugozahoda oblačnost povečala. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na zahodnem delu države bo občasno možen rahel dež..

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. marca 2016

V torek se bo nad zahodnim Sredozemljem poglobil ciklon, ki se bo potem pomaknil čez Italijo in Jadran proti severovzhodu. V sredo bodo naši kraji prešli pod vpliv severovzhodnih vetrov, nad srednjo Evropo in vzhodnimi Alpami se bo začelo krepiti območje visokega zračnega tlaka. Pod vplivom le-tega bomo potem ostali do konca tedna.

V torek in sredo bo pri nas prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Ohladilo se bo, dnevne temperature bodo predvidoma pod 10 stopinj Celzija. V četrtek in potem do konca tedna bo najverjetneje suho in postopno ponovno topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno.
Jutri bo precej jasno, ponekod vzhodno od Slovenije pa popoldne občasno zmerno oblačno.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel veter v glavnem severnih smeri. Temperatura na 1500 m približno 3, na višini 2500 metrov pa sredi dneva približno -3 stopinje Celzija.

Jutri bo precej jasno, zlasti v vzhodnem delu slovenskih gora bo popoldne nekaj oblakov z bazo visoko nad vrhovi. Pihal bo rahel veter krajevnih smeri, v visokogorju pa šibak do zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 na vzhodnem delu države do 5 stopinj na zahodnem delu države, na višini 2500 metrov pa bo približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 18. marec:
18.3.2005
Zlasti na Gorenjskem je bilo za mesec marec neobičajno toplo. Na letališču Brnik se je segrelo do 23,5 stopinj C, v Lescah do 23,0 stopinj C in v Bohinjski Češnjici do 21,9 stopinj C. Najtopleje je bilo sicer v Beli krajini, v Metliki so izmerili 26,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Maryang-ri | video