Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.3.2016

Vremenska napoved - 14. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 14. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 14. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.3.2016Popoldne bo na Primorskem precej jasno, burja bo počasi slabela. Drugje bo delno jasno, postopno se bo nebo zjasnilo tudi v južni Sloveniji. Pihal bo severovzhodnik, proti večeru pa bo oslabel. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.
Do jutri zjutraj se bo ponovno nebo pooblačilo v vzhodni Sloveniji. Veter bo tudi na Primorskem ponehal. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 0, ob morju približno 4 stopinje Celzija.
Jutri dopoldne se bo nebo pooblačilo še drugje Sloveniji. Sredi dneva in popoldne bodo rahle padavine od severovzhoda zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo na približno 500 m nad morjem. Popoldne se bodo oblaki trgali. Zvečer bo na Primorskem zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo na Primorskem v glavnem jasno, pihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo pretežno oblačno z občasnimi manjšimi krajevnimi padavinami. Ponekod bo pihal severovzhodni veter. V četrtek bo na Primorskem precej jasno, burja bo oslabela. Drugje bo v začetku oblačno, čez pa se bo postopno delno zjasnilo. Topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. marca 2016

V petek bodo naši kraji na jugovzhodnem robu anticiklona s središčem nad Škotsko. V soboto nas bo oplazila neizrazita hladna fronta, zato bo k nam dotekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak. Ponedeljek bo zračni tlak nad našimi kraji že nekoliko oslabel. Nadaljnji razvoj vremena pa je še precej vprašljiv.

Od petka do nedelje bo brez padavin. Več sonca bo v petek, v soboto in nedeljo pa bo nekoliko več oblačnosti. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Vreme od ponedeljka do srede je še težko napovedati. Zaenkrat so videti vsaj izrazitejše padavine malo verjetne.


Sosednje pokrajine
Danes se bo povsod postopno nebo zjasnilo, najpozneje v hribovitem delu severozahodne Hrvaške. Ob Jadranu bo še pihala burja, drugje severovzhodnik, ki bo popoldne začel slabeti.
Jutri v prvem delu dneva se bo od severovzhoda postopno nebo pooblačilo v vseh sosednjih pokrajinah. Sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale manjše krajevne padavine. Proti večeru bo ob severnem delu Jadrana zapihala burja.


Gorski svet
Danes zjutraj bo oblačno, manjše padavine bodo postopno ponehale Dopoldne se bo postopno ranebo zjasnilo, le na območju Snežnika bo še pretežno oblačno z občasnimi rahlim sneženjem, se bo pa nebo zjasnilo popoldne. Pihal bo zmeren vzhodni do severovzhodnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa -7 stopinj Celzija.


Jutri v prvem delu dneva se bo od vzhoda nebo pooblačilo, vrhovi bodo proti poldnevu in popoldne v oblakih. Sredi dneva in popoldne bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Hladilo se bo, popoldne bo temperatura na 1500 m približno -4, na višini 2500 metrov pa -11 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. marec:
14.3.1934
Večdnevne obilne padavine v zahodni Sloveniji so oslabele. Ob 9. uri zjutraj so največ padavin v 96 urah zabeležili v Soči, 428 milimetrov. Zelo veliko padavin je bil med drugim tudi na Predelu (413 milimetrov), pri Koči na Snežniku (317 milimetrov), v Krekovšah na Idrijskem (312 milimetrov) in Sežani (245 milimetrov). V Bohinjski Bistrici so do 7. ure zjutraj namerili 324 milimetrov in v Kranjski Gori 280 milimetrov padavin v 96 urah.

14.3.1957
Po nižinah se je po hladnem jutru čez dan izjemno močno segrelo. V Črnomlju se je temperatura z jutranjih minus 4,4 stopinj C dvignila na 25,4 stopinj C, v Babnem Polju z minus 11,0 stopinj C na 18,6 stopinj C, v Celju z minus 6,4 stopinj C na 22,8 stopinj C, v Novem mestu z minus 4,0 stopinj C na 24,5 stopinj C in v Ljubljani z minus 2,8 stopinj C na 21,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Pomorie | vreme