Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.3.2016

Vremenska napoved - 12. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 12. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 12. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.3.2016Popoldne bo na Primorskem delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihala rahla do zmerna burja. Drugje bo pretežno oblačno, vendar se bo ponekod oblačnost lahko trgala. Zlasti v južni in jugovzhodni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do približno 15 stopinj C
Jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna do močna burja. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bodo zlasti v južnih in vzhodnih krajih rahle padavine. Pihal bo okrepljen severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, v Gornjesavski dolini malo pod 0, ob morju in v Vipavski dolini do približno 8, čez dan bodo najvišje temperature pa podobne današnjim.

Opozorilo: Burja bo na izpostavljenih legah Primorske od danes preko noči do ponedeljka dopoldne v sunkih lahko presegala hitrost 100 km/h.
V noči iz nedelje na ponedeljek in v ponedeljek dopoldne se bo povsod nebo zjasnilo. Čez dan bo še vetrovno, proti večeru pa bo veter oslabel. V noči iz ponedeljka na torek se bo od severovzhoda postopno nebo pooblačilo in sredi dneva ter popoldne bodo rahle padavine prehodno zajele večji del Slovenije. Meja sneženja se bo spustila pod 500 m nadmorske višine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. marca 2016

V sredo bodo naši kraji na meji med ciklonskim območjem nad osrednjim in zahodnim Sredozemljem, ter obsežnim anticiklonom, ki se bo zadrževal nad preostalo Evropo in severovzhodnim Atlantikom. V četrtek se bo anticiklon razširil nad Balkan in Egejsko morje. V začetku prihodnjega tedna nas bo od severa prešla hladna fronta.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi manjšimi padavinami. prehodno bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. Nato bo do nedelje popoldne ali zvečer suho vreme. V nedeljo popoldne ali v ponedeljek bo ponovno nekaj padavin.


Sosednje pokrajine
Danes bo v začetku povsod pretežno oblačno, zlasti v krajih južno od nas bo občasno deževalo. Čez dan se bo zlasti v krajih zahodno od nas delno jasnilo. Pihal bo severovzhodnik, ob severnem delu Jadrana zmerna, v Kvarnerju popoldne močna burja.
Jutri bo v sosednjih krajih Italije ter v Istri in Kvarnerju jasno, drugje pa pretežno oblačno. Ponekod na Hrvaškem bo občasno deževalo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja. Tudi drugje bo vetrovno.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa -6 stopinj Celzija.


Jutri bo pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. zlasti na območju Pohorja in vzhodnih Karavank bo občasno rahlo snežilo, popoldne bo možna kakšna malenkost tudi ponekod drugje. Manj oblačnosti bo na Tolminskem.. Pihal bo zmeren, ponekod tudi močan vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. marec:
12.3.1976
Za sredino meseca marca je bilo jutro zelo mrzlo, večji del Slovenije je prekrivala debela snežna odeja. V Babnem Polju so izmerili minus 30,4 stopinj C, v Novi vas na Blokah minus 28,3 stopinj C, v Celju minus 23,4 stopinj C, v Lipah na Barju minus 22,5 stopinj C in v Kočevju minus 22,4 stopinj C. Čez dan se je zelo močno segrelo, dnevni hod je bil največji v Babnem Polju, 30,8 stopinj C; v Novi vas je znašal 29,1 stopinj C in v Celju 25,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Jindo | flickr hike