Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.3.2016

Vremenska napoved - 11. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 11. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 11. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.3.2016Danes bo oblačno. Zlasti v južni, vzhodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo severni do severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem približno 13 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodni veter. Zlasti v jugovzhodni Sloveniji bodo občasno manjše padavine. Dopoldne se bo delno zjasnilo na Primorskem, kjer se bo nekoliko okrepila tudi burja. Čez dan se bo deloma jasnilo tudi drugje v zahodnih krajih. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 5, na Primorskem do 8, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem približno 14 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo na Primorskem delno jasno, burja se bo nekoliko okrepila. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bodo zlasti v južnih in vzhodnih krajih še manjše padavine. Pihal bo okrepljen severovzhodnik. V ponedeljek bo v južnih krajih pretežno oblačno, drugje pa delno jasno. Še bo vetrovno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 20. marca 2016

Do četrtka bodo naši kraji na meji med ciklonskim območjem nad osrednjim in vzhodnim Sredozemljem, ter obsežnim anticiklonom, ki se bo zadrževal nad severno polovico Evrope. Od petka naprej se bo smer vetra v višinah nad nami obrnila na severozahodno, kar bo predvidoma prineslo ustalitev vremena.

Od torka do četrtka bo po Sloveniji spremenljivo oblačno in vetrovno. Največ sonca bo ob burji na Primorskem. Zlasti v notranjosti bodo občasno tudi manjše krajevne padavine, pri tem bo meja sneženja razmeroma nizko. Od četrtka do nedelje kaže na bolj ustaljeno vreme z manj vetra in več sonca. Dnevi bodo tudi nekoliko toplejši.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, zlasti v krajih južno in vzhodno od nas bo občasno deževalo. Pihal bo severovzhodnik, v Kvarnerju zmerna burja.
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, zlasti v krajih južno od nas bo občasno deževalo. Čez dan se bo v krajih zahodno in severno od nas delno jasnilo. Pihal bo severovzhodnik, v Kvarnerju zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno, ponekod tudi megleno. Zlasti na območju Pohorja in Kamniško Savinjskih Alp bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa -6 stopinj Celzija.


Jutri bo oblačno, ponekod tudi megleno. Čez dan se bo zlasti v Julijcih deloma jasnilo. Pihal bo v glavnem šibak, na Pohorju zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 11. marec:
11.3.1914
Že drugi dan zapored obilne padavine, meja sneženja se je spustila do nižin. Zjutraj naslednjega dne so v Kranjski Gori in Bohinjski Bistrici izmerili 135 milimetrov, v Kranju 103 milimetrov, v Postojni 95 milimetrov in Ljubljani 72 milimetrov padavin v preteklih 48 urah.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Juist | abc hiker