Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:59
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.3.2016

Vremenska napoved - 10. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 10. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 10. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.3.2016Popoldne bo deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem rahla burja.
Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12, na Primorskem približno 15 stopinj
Preko noči se bo oblačnost od jugovzhoda povečala, v južnih in vzhodnih krajih bo pričelo rahlo deževati.
Jutri bo oblačno. Zlasti v južni, vzhodni in osrednji Sloveniji bodo občasno padavine. Meja sneženja bo med 700 in 1000 m nad morjem. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 5, na Primorskem približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem približno 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto in nedeljo bo na Primorskem deloma jasno, burja se bo nekoliko okrepila. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bodo zlasti v jugovzhodnih krajih še manjše padavine. Zlasti v nedeljo bo pihal okrepljen severovzhodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. marca 2016

V prvi polovici tedna bodo naši kraji na meji med ciklonskim območjem nad osrednjim in vzhodnim Sredozemljem, ter obsežnim anticiklonom, ki se bo zadrževal nad severnim delom Evrope. Šele od četrtka naprej se bo smer vetra v višinah nad nami obrnila na severozahodno, kar bo predvidoma prineslo ustalitev vremena.

Od ponedeljka do noči na četrtek bo po Sloveniji spremenljivo oblačno in vetrovno. Največ sonca bo ob burji na Primorskem. Zlasti v notranjosti bodo občasno tudi manjše krajevne padavine, pri tem bo meja sneženja razmeroma nizko. Od četrtka do sobote kaže na bolj ustaljeno vreme z manj vetra in več sonca. Dnevi bodo tudi nekoliko toplejši.


Sosednje pokrajine
Danes bo v notranjosti Hrvaške pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost širila tudi nad sosednje kraje Madžarske in vzhodne Avstrije. Drugje bo delno jasno. Ob Jadranu bo pihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.
Jutri bo pretežno oblačno, zlasti v krajih južno od nas bo občasno deževalo. Pihal bo severovzhodnik, v Kvarnerju zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Več jasnine bo na območju Posočja. Pihal bo zmeren vzhodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa -6 stopinj Celzija.


Jutri bo oblačno, ponekod tudi megleno. Zlasti na območju Pohorja in Kamniško Savinjskih Alp bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 10. marec:
10.3.1976
Po dolgotrajnemzelo obilnem sneženju so v nekaterih krajih izmerili najvišjo marčevsko snežno odejo v zadnjih desetletjih. V Novi vasi na Blokah so izmerili 140 centimetrov snega, v Hotedršici pri Logatcu 134 centimetrov, v Cerknici 125 centimetrov, v Kočevju 110 centimetrov, na Vrhniki 80 centimetrov, v Godnjah na Krasu 40 centimetrov in celo v Portorožu (Beli Križ) 14 centimetrov snega.

10.3.2010
Močna burja prejšnjega dne se je še okrepila in predvsem zjutraj ter dopoldne v veliko krajih v sunkih dosegla orkansko hitrost. Na samodejni meteorološki postaji Dolenje pri Vipavi je najmočnejši sunek dosegel 133 km/h, na Otlici 113 km/h, v Novi Gorici 112 km/h, v Luki Koper 108 km/h in v Škocjanu 104 km/h. Izmerjene vrednosti so bile sicer med najvišjimi v zadnjih letih, vendar v veliko krajih v Vipavski dolini je bila hitrost vetra še znatno višja, saj postaja v Dolenjah stoji deloma v zavetrju.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Plat | kamera