Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:35
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.3.2016

Vremenska napoved - 1. marec 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > marec > 1. 3. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 1. marec 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.3.2016Padavine bodo popoldne od severa postopno povsod ponehale, najkasneje v južni Sloveniji. Od severa se bo začelo jasniti. V Prekmurju in v delu Štajerske bo pihal veter severnih smeri, na Primorskem pa rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 12, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, bolj oblačno pa bo zlasti v Posočju in deloma na Gorenjskem. Zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod po nižinah osrednje Slovenije nizka oblačnost. V zgornjem Posočju se bodo začele proti večeru pojavljati manjše padavine. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 1, na Goriškem in ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature pa od 9 do 14, na severozahodu približno 7 stopinj Celzija.

Opozorilo: V visokogorju Julijskih Alp in zahodnih Karavank je velika nevarnost snežnih plazov.
V noči iz srede na četrtek se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se bo marsikje spustila do nižin. Zlasti na Primorskem bo tudi zagrmelo. Zapihal bo severnik, na Primorskem zmerna burja. Popoldne bodo padavine od severozahoda slabele in do petka zjutraj ponehale v večjem delu države. Veter bo oslabel. V petek se bo od zahoda delno zjasnilo, le na severovzhodu bo ostalo zmerno do pretežno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. marca 2016

V soboto bo nad zahodno in srednjo Evropo ter nad osrednjim Sredozemljem območje nizkega zračnega tlaka. Od zahoda se bo bližala vremenska fronta, ki bo najverjetneje v noči iz sobote na nedeljo prešla Slovenijo. Za njo se bo le malo ohladilo, zračni tlak ne bo kaj dosti porastel in v višinah se bo zadrževal hladen zrak nad obsežnim delom Evrope. Šele od srede dalje se bo od zahoda nad srednjo Evropo razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto bo večinoma oblačno vreme. V začetku bo občasno deževalo v zahodni, čez dan tudi v osrednjem delu države in do noči se bo dež razširil proti severovzhodu ter do nedelje zjutraj v glavnem ponehal. Prevladovalo bosnežilo pod 1000 m. Občasne rahle padavine bodo v nedeljo zlasti na zahodnem delu države. Do vključno torka bo vreme spremenljivo z občasnimi, v glavnem manjšimi padavinami. Za sredo in četrtek pa kaže, da bo suho.Sosednje pokrajine
Danes zjutraj bo deževalo zlasti v sosednjih krajih Hrvaške in deloma Madžarske. Dopoldne se bodo padavine umikale proti jugu, zadržale pa se bodo v Istri in v zahodni Hrvaški. V severni Italiji in na avstrijskem Koroškem se bo jasnilo.
Jutri bo dokaj jasno. Bolj oblačno bo dopoldne na Madžarskem in na avstrijskem Štajerskem, pa tudi na območju Karnijskih in Julijskih Alp v sosednji Italiji.


Gorski svet
Danes dopoldne bo oblačno in v glavnem brez padavin, padavine bodo ponehale že v jutranjih urah. Sredi dneva in popoldne se bo od severozahoda jasnilo. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 stopinj Celzija.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano količino oblačnosti z bazo nad vrhovi. Le v Posočju se bo že dopoldne nabirala nizka oblačnost, tako da bo tam ponekod tudi megleno in proti večeru se bodo tam začele pojavljati manjše padavine z mejo sneženja na približno 1200 m. Pihal bo rahel do zmeren zahodni veter do jugozahodni veter, dopoldne v visokogorju še severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. marec:
1.3.1963
Na številnih meteoroloških postajah je bila izmerjena najnižja marčevska temperatura. V Babnem Polju se je ohladilo na minus 31,1 stopinj C, v Kočevju so izmerili minus 26,4 stopinj C, v Staršah pri Mariboru minus 25,6 stopinj C, v Vogljah na Gorenjskem minus 24,2 stopinj C, v Novem mestu minus 22,7 stopinj C in v Ljubljani minus 18,1 stopinj C.

1.3.2005
Jutro je bilo neobičajno mrzlo za mesec marec. V Ratečah so izmerili minus 24,3 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 23,1 stopinj C, v Kočevju minus 21,6 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici minus 11,5 stopinj C. Najhladneje je bilo v Babnem Polju, kjer se je ohladilo na minus 30,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sandy Hook NJ | waterfall bing