Petek, 28. januar 2022, 03:11
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.2.2016

Vremenska napoved - 9. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 9. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.2.2016Popoldne bo pretežno oblačno. V višjih predelih zahodne Slovenije bodo občasno rahle padavine, ki se bodo postopno krepile in se širile proti osrednji Sloveniji. Meja sneženja bo v glavnem nad 1400 m nad morjem. Jugozahodni veter se bo ponovno okrepil, ob morju pa bo pihal jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, v alpskih dolinah približno 6 stopinj Celzija.
Preko noči se bodo padavine postopno razširile proti vzhodu, do jutra bodo zajele vso Slovenijo. Zlasti na Primorskem lahko tudi zagrmi. Meja sneženja se bo spuščala. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju okrepljen jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 8, ob morju približno 10 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 500 m, ob močnejših padavinah tudi nižje. V prvem delu dneva bo prehodno zapihal severni do severozahodnik, ki bo do poldneva že v glavnem oslabel. Popoldne bodo padavine od zahoda ponehale. Popoldne bodo temperature v glavnem od 1 do 7 stopinj Celzija.

Opozorilo: Od danes popoldne do jutri dopoldne bo vetrovno. Zlasti v višjih legah ter ponekod po nižinah severovzhodne Slovenije, jutri dopoldne pa tudi ponekod na Gorenjskem, bo veter v sunkih presegal hitrost 70 km/h. Jugo ob morju bo preko noči presegal hitrost 70 km/h.
V četrtek bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah lahko megla.
V petek bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačno, nebo pooblačilo se bo tudi na vzhodem delu Slovenije. Na jugozahodnem delu države bodo rahle padavine, ki se bodo čez dan krepile in se širile proti vzhodu.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. februarja 2016

Od sobote do ponedeljka bodo naši krajih ponovno pod vplivom višinskih jugozahodnih vetrov in območja nizkega zračnega tlaka z vremenskimi frontami. V torek bodo višinski vetrovi oslabeli, zračni tlak bo nekoliko zrasel in prišli bomo pod vpliv območja visokega zračnega tlaka.

Od sobote do ponedeljka bo večinoma oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici države. Po nižinah bo deževalo. Nekoliko ohladilo se bo. V sredo in četrtek pa kaže na suho vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno. V hribovitem svetu severne Italije in zahodne Hrvaške bodo občasno rahle padavine, ki se bodo čez dan krepile. Pihal bo jugozahodni veter, ob Jadranu jugo.
Jutri bo oblačno s padavinami. Popoldne bodo od severozahoda postopno ponehale. meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin. Zlasti v prvem delu dneva bo pihal okrepljen severni do severovzhodnik.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno, tudi megleno, le na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah bo zjutraj in deloma dopoldne nekaj jasnine. Na zahodnem delu države bodo občasno padavine, ki se bodo popoldne krepile. Meja sneženja bo v glavnem nad 1300 m. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno s sneženjem, ki bo popoldne od severa ponehalo. Dopoldne bo zapihal okrepljen veter severnih smeri in hladilo se bo. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov približno -11 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 9. februar:
9.2.1986
V notranjosti Slovenije je snežilo, najmočneje na območju Vzhodnih Karavank, Kozjaka in Pohorja. Do jutra naslednjega dne je v enem dnevu v Podlipju na Kozjaku zapadlo 90 centimetrov, v Podpeci na Koroškem 75 centimetrov, v Gradišču pri Slovenj Gradcu 73 centimetrov, na Kozjem Vrhu v Dravski dolini 70 centimetrov in na Ravnah na Koroškem 51 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Irozaki | marmolada bing