Petek, 28. januar 2022, 03:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.2.2016

Vremenska napoved - 8. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 8. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.2.2016Popoldne bo oblačno, zlasti v zahodni polovici države bo občasno deževalo. Meja sneženja bo med 1000 in 1500 m nad morjem. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje temperature bodo od 5 do 13 stopinj Celzija.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj bo v glavnem brez padavin, zlasti v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bodo občasno manjše padavine, ki se bodo popoldne krepile in se razširile proti osrednji Sloveniji. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 8, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 14 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes zvečer in v noči iz ponedeljka na torek ter v torek popoldne in zvečer bo v višjih legah, zlasti ponekod v severovzhodni Sloveniji pa tudi nižje, jugozahodnik v sunkih presegel hitrost 70 km/h. V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.
V noči iz torka na sredo bo dež zajel vso Slovenijo. V sredo popoldne bodo padavine od zahoda ponehale, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 600 m.
V četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po kotlinah možna megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. februarja 2016

Od petka dalje bodo naši krajih ponovno pod vplivom višinskih jugozahodnih vetrov z vremenskimi frontami. Proti sredini prihodnjega tedna se bo predvidoma nad našimi kraji krepilo območje visokega zračnega tlaka.

V petek se bodo ponovno pričele pojavljati padavine, največ jih bo v zahodni Sloveniji. Oblačno vreme z občasnimi padavinami se bo nadaljevalo tudi ob koncu tega in v začetku prihodnjega tedna. Nekoliko ohladilo se bo, vendar bo po nižinah predvidoma deževalo.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, zlasti v krajih zahodno in južno od nas bo občasno deževalo, drugje bo v glavnem brez padavin. Ob Jadranu bo pihal jugo.
Jutri bo pretežno oblačno, severno in vzhodno od nas bo ponekod tudi nekoliko več sonca. Zlasti v hribovitem svetu zahodno in južno od nas bodo občasno manjše padavine, ki se bodo čez dan krepile. Pihal bo jugozahodnik, ob Jadranu jugo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, ki jih bo več v zahodnih Julijcih in južnem alpskem predgorju. Meja sneženja bo med 1200 in 1500 m nad morjem, v Julijcih ponekod tudi nižje. Proti večeru bodo padavine slabele. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 1 do 3, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Jutri Jutri bo v glavnem oblačno, tudi megleno. Na zahodnem delu države bodo občasno padavine, ki se bodo popoldne krepile. Meja sneženja bo v glavnem nad 1400 m. Zlasti v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo lahko v začetku tudi nekaj sonca. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. februar:
8.2.1969
V notranjosti Slovenije je zmerno do močno snežilo, v nekaterih krajih je do jutra naslednjega dne zapadlo preko pol metra snega. Na Gomancah pod Snežnikom so izmerili 80 centimetrov, v Ratečah in Črni vasi na Ljubljanskem barju 58 centimetrov, na Letališču Brnik 56 centimetrov, v Ljubljani in Idriji 50 centimetrov ter v Logatcu in Dolenjskih Toplicah pri Novem mestu 49 centimetrov novega snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mazu | marmolada bing