Petek, 28. januar 2022, 03:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.2.2016

Vremenska napoved - 7. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 7. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.2.2016Popoldne bo pretežno oblačno. V zahodni in ponekod v osrednjem delu države se bodo pojavljale manjše padavine, največ jih bo v Posočju. Meja sneženja bo med 900 in 1300 m nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu približno 5, drugje od 7 do 13 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, zlasti v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo. Meja sneženja bo med 1200 in 1500, v Zgornjesavski dolini na okrog 1000 m nad morjem. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, na Primorskem do 11, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo pretežno oblačno. Zjutraj bo v glavnem brez padavin, čez dan pa se bodo zlasti v zahodnih krajih ponovno pričele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne krepile in se razširile proti osrednji Sloveniji. Še bo pihal jugozahodni veter. V noči iz torka na sredo bodo padavine zajele vso Slovenijo. V sredo popoldne bodo od zahoda ponehale, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine približno 600 m.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. februarja 2016

V četrtek se bo prehodno nekoliko okrepilo območje visokega zračnega tlaka, vendar že od petka dalje bodo naši krajih ponovno pod vplivom višinskih jugozahodnih vetrov z vremenskimi frontami.

V četrtek se bo prehodno delno zjasnilo, po nižinah bo dopoldne megla. V petek se bodo ponovno pričele pojavljati padavine, največ jih bo v zahodni Sloveniji. Oblačno vreme z občasnimi padavinami se bo nadaljevalo tudi ob koncu tega in v začetku prihodnjega tedna. Nekoliko ohladilo se bo, vendar bo po nižinah predvidoma deževalo.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo občasno v krajih vzhodno od nas. V Furlaniji-Julijski Krajini ter na območju Gorskega Kotarja se bodo začele pojavljati padavine. Ob Jadranu bo pihal jugo.
Jutri bo pretežno oblačno, zlasti v krajih zahodno in južno od nas bo občasno deževalo. Drugje bo padavin malo. Ob Jadranu bo še pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in ponekod megleno, le v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo občasno nekaj jasnine. Zlasti na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank ter v hribih severne Primorske in Snežnika se bodo pojavljale padavine. Meja sneženja bo na severozahodu na približno 900 m, drugje pa med 1000 in 1300 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 0 do 2, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.

Jutri Jutri bo oblačno in megleno. Občasno se bodo pojavljale padavine, meja sneženja bo med 1200 in 1500, le v Gornjesavski dolini na okrog 1000 m nad morjem. V gorah vzhodne Slovenije bo dopoldne v glavnem suho, popoldne se bo tudi tam verjetnost za padavine povečala. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 2 do 4, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 7. februar:
7.2.1951
Izjemno močno deževje oziroma sneženje v zahodni Sloveniji, ki se je začelo pred tremi dnevi, je končno ponehalo. Največ padavin so do jutra v preteklih 72 urah, 471 milimetrov, namerili na padavinski postaji Mrzla Rupa nad Idrijo; v Bovcu je padlo 437 milimetrov, v Kobaridu 357 milimetrov, na Planini pod Golico 286 milimetrov in v Bohinjski Bistrici 281 milimetrov padavin. Ker je bila meja sneženja v glavnem nad 1000 m, je veliko snega zapadlo le nad približno 1500 metrov.

7.2.1988
V Julijskih Alpah je nad višino približno 1600 m močno snežilo, nižje pa deževalo. Do jutra naslednjega dne je v preteklih 48 urah v Lepeni na Bovškem padlo 303 milimetrov padavin; v Ukancu v Bohinju so namerili 267 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 244 milimetrov, v Logu pod Mangartom 201 milimetrov in v Stari Fužini v Bohinju 145 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Middelkerke | abc hiker