Petek, 28. januar 2022, 03:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.2.2016

Vremenska napoved - 6. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 6. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.2.2016Popoldne bo precej jasno, le v zahodnih in ponekod v osrednjih krajih bo zmerno, občasno ponekod tudi pretežno oblačno. V večjem delu države bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem in na vzhodem delu države do 14 stopinj Celzija.
Preko noči se bo oblačnost zgostila tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji, v Posočju ter pa območju Snežnika se bodo začele pojavljati rahle padavine. Jugozahodni veter se bo na Štajerskem in v Prekmurju okrepil. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, v zatišnih legah severne Slovenije malo pod 0 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno. V zahodni in ponekod v osrednjem delu države bo občasno rahlo deževalo, več in pogosteje pa v glavnem le na severozahodu. Meja sneženja bo med 800 in 1300 m nad morjem. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature na severozahodu približno 5, drugje od 7 do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno deževalo, čez dan pa se bodo padavine razširile še nekoliko bolj proti Koroški. Meja sneženja bo med 1000 in 1400 m nad morjem. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V torek bo oblačno. Zlasti v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Popoldne se bodo padavine na zahodnem delu države krepile in se razširile proti osrednji Sloveniji. Še bo pihal jugozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. februarja 2016

V sredo nas bo od zahoda dosegla hladna fronta. Nad severnim Sredozemljem bo prehodno nastal ciklon, ki pa se bo hitro pomikal nad Balkan. V četrtek se bo prehodno nekoliko okrepilo območje visokega zračnega tlaka, vendar že v petek bo od zahoda prišla nova vremenska motnja in v soboto ponovno nova. V nedeljo in ponedeljek bomo ostali na robu višinske dolina in višinskih jugozahodnih vetrov.

V sredo se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo, meja sneženja se bo znižala, vendar po nižinah bo deževalo. V četrtek se bo prehodno delno zjasnilo, v petek pa od zahoda ponovno pričakujemo padavine. Spremenljivo vreme z občasnimi padavinami se bo potem še nadaljevalo. pogosteje bo deževalo v zahodni polovici države.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno. V sosednjih krajih severne Italije in zahodne Hrvaške se bo zmerno nebo pooblačilo.
Jutri bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo občasno v krajih vzhodno od nas. V Furlaniji-Julijski Krajini ter na območju Gorskega Kotarja se bodo začele pojavljati padavine. Ob Jadranu bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo pretežno jasno, popoldne in zvečer bo zlasti v predgorju Julijskih Alp ter v hribih severne Primorske in Notranjske več oblačnosti. Pihal bo rahel, popoldne pa zmeren veter, v začetku bolj zahodne do severozahodne, popoldne pa zahodne do jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan od 1 do 6, na višini 2500 metrov pa približno -2 stopinji Celzija.

Jutri bo oblačno in, razen v vzhodnem delu slovenskih gora, tudi megleno. Občasno bodo padavine zlasti na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank ter v hribih severne Primorske in Snežnika. meja sneženja bo na severozahodu na približno 900 m, drugje pa med 1000 in 1300 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od 0 do 2, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 6. februar:
6.2.1991
Na nekaterih meteoroloških postajah v višjih legah je bila izmerjena najnižja februarska temperatura v obdobju meritev. Na Uršlji gori (1696 m) se je ohladilo do minus 23,5 stopinj C, na Rogli (1335 m) so izmerili minus 22,2 stopinj C, na Voglu (1535 m) minus 20,8 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo (1070 m) minus 18,7 stopinj C, v vasi Krn v Posočju (910 m) minus 17,0 stopinj C in v Topolu pri Medvodah (660 m) minus 16,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | El Jadida | cottage bing