Petek, 28. januar 2022, 03:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.2.2016

Vremenska napoved - 5. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 5. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.2.2016Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno, drugje delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno. Čez dan se bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno nebo pooblačilo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature 0 do -9, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 10, na Primorskem in na vzhodnem delu države do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji se bodo pojavljale padavine, po nižinah kot dež. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zlasti v nedeljo bo na vzhodnem delu države še nekaj sonca.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. februarja 2016

Nad severnim Atlantikom in severno Evropo bo naslednji teden obsežno ciklonsko območje. Z jugozahodni veterom bo dotekal v višinah razmeroma topel in vse bolj vlažen zrak. Oslabljena hladna fronta bo v sredo prešla naše kraje. Za njo se bo v nižjih plasteh veter obrnil v severovzhodno smer in dotekal bo hladnejši zrak.

Do srede bo oblačno, zlasti v zahodni polovici države se bodo pojavljale padavine, v sredo pa bo možnost padavin po vsej državi. Po nižinah bo deževalo, v sredo ob koncu padavin se bo meja nižala. V četrtek bo predvidoma prekinitev padavin, od petka do nedelje pa ponovno kaže na padavine, takrat bo meja sneženja nižje.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno.
Jutri bo v sosednjih pokrajinah pretežno jasno. Proti večeru se bo oblačnost v krajih zahodno od nas povečala.


Gorski svet
Danes bo pretežno jasno, čez dan bo občasno več oblačnosti. Popoldne bo v sredogorju začel pihati šibak jugozahodnik, v visokogorju pa bo pihal zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan -3, na višini 2500 metrov približno -9 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno, popoldne in zvečer bo v zahodni polovici države več oblačnosti. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan 1, na višini 2500 metrov približno -2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 5. februar:
5.2.1936
V večjem delu Gorenjske je drugi dan pihal močan veter, ki je predvsem pod Karavankami dosegel viharno moč in povzročil precej škode.

5.2.2004
Neobičajno toplo februarsko popoldne, predvsem v vzhodni Sloveniji in višjih legah. V Dobličah pri Črnomlju se je v sončnem vremenu ogrelo do 20,7 stopinj C, v Jeruzalemu do 20,5 stopinj C, v Mariboru do 20,1 stopinj C, na Lisci (943 m) do 17,2 stopinj C in na Voglu (1535 m) do 14,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Naksan | hike.uno