Petek, 28. januar 2022, 03:15
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.2.2016

Vremenska napoved - 4. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 4. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.2.2016Danes bo v glavnem jasno, čez dan pa bo občasno nekoliko več oblačnosti. Na severovzhodu bo pihal severnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.
Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugje delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bodo najnižje temperature 0 do -9, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo precej jasno. Čez dan se bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno nebo pooblačilo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.
V nedeljo bo oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji se bodo pojavljale padavine, po nižinah kot dež. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. februarja 2016

Nad severnim Atlantikom in severno Evropo bo v ponedeljek obsežno ciklonsko območje. Oslabljena hladna fronta bo v ponedeljek prešla naše kraje. Območje nizkega zračnega tlaka se bo v naslednjih dneh do petka obnavljalo. Ob prehodih front bo nad severnim Sredozemljem prehodno nastalo ciklonsko območje. Tako bo naslednja fronta prišla v sredo, potem v noči iz četrtka na petek in še ena pa v noči iz petka na soboto.

V ponedeljek bo oblačno, v večjem delu države se bodo pojavljale padavine. Več jih bo na zahodnem delu države. Po nižinah bo deževalo. V torek bo tudi oblačno, ponekod v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo rahlo deževalo. V torek zvečer pa se bodo padavine od zahoda okrepile in v noči iz torka na sredo zajele vso državo. Po nižinah bo deževalo. V sredo čez dan bodo padavine slabele in zvečer v glavnem ponehale. Delno se bo nebo zjasnilo. V četrtek bo delno jasno. V noči iz četrtka na petek pa bodo ponovno padavine zajele vso državo. Po nižinah bo v glavnem deževalo. V soboto bo tudi bolj oblačno, občasno bodo še padavine. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo lahko ponekod spustila do nižin.


Sosednje pokrajine
V Alpah bo danes bolj oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Drugje v sosednjih pokrajinah bo pretežno jasno, čez dan pa bo občasno več oblačnosti. Pihal bo severnik, v Kvarnerju pa bo pihala zmerna burja.
Jutri bo v sosednjih pokrajinah Avstrije pretežno oblačno, ponekod bo še rahlo snežilo. Drugje bo pretežno jasno, čez dan pa bo nad celino občasno več oblačnosti.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, čez dan pa bo občasno več oblačnosti. Pihal bo zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan -4, na višini 2500 metrov približno -11 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno, čez dan bo občasno več oblačnosti. V sredogorju bo začel pihati šibak jugozahodnik, v visokogorju pa bo pihal zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan malo pod 0, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. februar:
4.2.1929
Jutro je bilo v notranjosti Slovenije ponovno zelo mrzlo. V Babnem Polju je bila najnižja temperatura minus 30,2 stopinj C, v Kranju in Gornjem Lenartu so namerili minus 26,0 stopinj C in v Kočevski Reki minus 25,2 stopinj C. V Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem je bilo ob 7. uri zjutraj minus 30,1 stopinj C.

4.2.1963
Vso Slovenijo z izjemo dela Vipavske doline je prekrivala snežna odeja, ki je bila v glavnem neobičajno debela. Na Vojskem nad Idrijo (1070 m) je višina snega znašala 180 centimetrov, na Rudnem polju na Pokljuki (1343 m) so ga namerili 160 centimetrov, v Kamniški Bistrici 113 centimetrov, v Žireh 89 centimetrov, v Kranju 88 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 75 centimetrov, v Senožečah 63 centimetrov, v Celju 59 centimetrov, v Veržeju 50 centimetrov, v Strunjanu 20 centimetrov in v Neblem v Goriških brdih 12 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Malmö | formenton