Petek, 28. januar 2022, 03:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.2.2016

Vremenska napoved - 3. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 3. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.2.2016Popoldne bo oblačno. Padavine se bodo na zahodnem delu države krepile in postopno zajele vso državo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo od severovzhoda spuščala. Zvečer ter v noči iz srede na četrtek bo snežilo v večjem delu države, le v nižjih legah Primorske bo deževalo. Tam lahko tudi zagrmi. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.
Preko noči bodo padavine ponehale, najkasneje v južnih krajih in do jutra se bo delno zjasnilo. Burja bo oslabela. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 2, v alpskih dolinah do -8, ob morju približno 5 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku precej jasno, popoldne pa bo občasno več oblačnosti. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severnik. Ohladilo se bo. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, ob morju do 11 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, na Primorskem pa pretežno jasno.
V soboto bo v začetku pretežno jasno, čez dan se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. Zvečer bo v nekaterih predelih zahodne Slovenije rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. februarja 2016

V nedeljo se bo vremenska motnja približala našim krajem in nas predvidoma prešla v noči iz nedelje na ponedeljek. Od ponedeljka do srede bomo pod vplivom obsežnega ciklona, ki se bo iznad severozahodne Evrope razširil vse do zahodnega in severnega Sredozemlja. Nato se bo nad nami ponovno krepilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo se bodo padavine pojavljale v začetku v zahodni Sloveniji, do večera pa bodo postopno zajele vso državo in do jutra v glavnem že ponehale. V ponedeljek bo občasno še rahlo deževalo v nekaterih predelih zahodne Slovenije, v torek pa se bodo padavine ponovno razširile nad večji del države. Po nižinah bo deževalo, nad približno 1000 metri v glavnem snežilo, vendar se bo meja sneženja občasno lahko spustila tudi nekoliko nižje. Od nedelje do torka bo pihal jugozahodnik. Od srede dalje bo predvidoma v glavnem brez padavin vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno. V začetku bodo padavine zlasti v Gorskem Kotarju, čez dan se bodo postopno širile nad vse sosednje pokrajine. Do noči se bo meja sneženja v glavnem spustila do nižin, le ob Jadranu ter po nižini severne Italije bo deževalo. Ob Jadranu bo zapihala zmerna do močna burja.
Jutri zjutraj se bodo padavine še pojavljale v sosednjih pokrajinah Hrvaške, čez dan bo še snežilo tudi v sosednjih pokrajinah Avstrije. V sosednjih pokrajinah Italije se bo jasnilo že zjutraj, drugje pa tekom dneva. Burja bo oslabela.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Dopoldne se bodo rahle padavine v glavnem pojavljale le na Notranjskem in v hribih severne Primorske, popoldne se bodo hitro razširile nad ves gorski svet. Meja sneženja bo ob začetku padavin nekje med 1100 in 1400 m, vendar se bo hitro spuščala. Dopoldne bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal v severno smer. Hladilo se bo in popoldne bo temperatura na 1500 m že pod ničlo, na višini 2500 metrov pa od -5 do -10 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj se bo najprej nebo zjasnilo v Julijskih Alpah, čez dan pa tudi drugje po hribih. Popoldne bo prehodno na nebu občasno nekaj oblačnosti. Pihal bo v glavnem zmeren severnik, ki bo v sredogorju popoldne oslabel in se obračal v zahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov -11 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 3. februar:
3.2.1929
Zjutraj je bilo v veliko krajih v notranjosti Slovenije izjemno mrzlo. V Kranju je minimalni termometer pokazal minus 26,0 stopinj C, v Gornjem Lenartu se je nočno padanje temperature ustavilo pri minus 25,8 stopinj C, na Bledu so namerili minus 24,4 stopinj C in v Ljubljani minus 22,4 stopinj C. Ob 7. uri zjutraj so v Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem izmerili izjemno nizkih minus 33,1 stopinj C, v Kamniku je bilo minus 27,0 stopinj C in v Laškem minus 26,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dar Es Salaam | dolomites bing