Petek, 28. januar 2022, 03:30
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.2.2016

Vremenska napoved - 29. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 29. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.2.2016Čez dan bo spremenljivo oblačno s krajšimi obdobji jasnega vremena. Pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. Burja na Primorskem bo oslabela.
Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.Jutri bo v glavnem oblačno, zlasti v južni Sloveniji bo občasno deževalo. Čez dan bo v vzhodni polovici države pihal rahel veter severnih smeri, na Primorskem rahla burja. Popoldne se bo od severa pričelo jasniti. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 5, na Primorskem približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 11, na Primorskem do približno 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: V visokogorju je velika nevarnost snežnih plazov.
V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in brez padavin. Proti večeru se bo oblačnost povečala. Na zahodnem delu države se bodo začele pojavljati manjše padavine. V noči iz srede na četrtek in v četrtek dopoldne se bodo ob prehodu hladne fronte padavine razširile nad celotno Slovenijo. Meja sneženja se bo lahko spustila pod 1000 m nad morjem. Čez dan bodo padavine ponehale, ponekod se bo delno ranebo zjasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. marca 2016

V petek bo na vreme pri nas vplivalo šibko območje visokega zračnega pritiska nad jugozahodno Evropo. Ob koncu tedna in v prvi polovici prihodnjega tedna bodo preko slovenskih krajev občasno potovala nova ciklonska območja.

V petek bo predvidoma suho, potem bo znova precej nestanovitno vreme z občasnim dežjem, manj padavin bo v vzhodni Sloveniji.Sosednje pokrajine
Danes dopoldne bo ob prehodu fronte deževalo po vseh sosednjih pokrajinah, potem se bo zlasti v krajih južno od nas delno zjasnilo. Popoldne se bodo še pojavljale krajevne padavine.

Jutri dopoldne bo v sosednjih pokrajinah prevladovalo oblačno vreme. Občasno bo lahko deževalo. Popoldne se bo zlasti v krajih severno in zahodno od nas pričelo jasniti, drugje bo še lahko občasno deževalo.


Gorski svet
Danes bo večinoma oblačno in megleno vreme z občasnimi padavinami, ki bodo čez dan oslabele. Meja sneženja bo na zahodnem delu države med 900 in 1100 m nad morjem, na vzhodnem delu države pa na približno 1500 m nad morjem. Pihal bo močan vzhodni veteri, ki se bo čez dan nekoliko polegel in obračal na južno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov približno -5 stopinje Celzija. Kakšno stopinjo ohladilo se bo v Julijcih in zahodnih Karavankah.

Jutri dopoldne bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo čez dan slabele. Meja sneženja bo na približno 1000 m nad morjem, na vzhodnem delu države nekoliko višje. Pihal bo rahel veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 29. februar:
29.2.1960
V večjem delu države je bila najvišja dnevna temperatura neobičajno visoka za mesec februar. V Črnomlju se je segrelo do 23,0 stopinj C, na Pragerskem so izmerili 21,0 stopinj C, na Golniku 19,2 stopinj C, na Zgornjem Jezerskem 18,2 stopinj C in pri Domu na Komni 11,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gan | alps bing