Petek, 28. januar 2022, 03:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.2.2016

Vremenska napoved - 28. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 28. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.2.2016Popoldne bo oblačno, na severovzhodu bo večinoma suho vreme, drugje bo občasno deževalo. Meja sneženja bo na Gorenjskem na približno 1000 m nadmorske višine, drugje višje. Ob morju bo pihal jugo, proti večeru pa bo začela pihati burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Preko noči se bodo padavine od juga okrepile in razširile na večji del države. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.

Jutri dopoldne bo oblačno in deževno, vmes lahko tudi zagrmi. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo še občasno deževalo. Burja na Primorskem bo dopoldne oslabela. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, na Primorskem do 9, najvišje dnevne od 5 do 11, na Primorskem in na vzhodem delu države približno 14 stopinj Celzija.


Opozorilo: V noči iz nedelje na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bo na Primorskem pihala močna burja. Na izpostavljenih mestih bo hitrost vetra v sunkih presegala 100 km/h.
V torek bo v glavnem oblačno, zlasti v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo. V sredo bo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. marca 2016

Šibko območje visokega zračnega tlaka nad srednjo in zahodno Evropo se bo umaknilo bolj proti zahodu.
Preko zahodne Evrope in Sredozemlja ter slovenskih krajev bodo v drugi polovici tedna potovala ciklonska območja, ki bodo prinašala občasne padavine.Sosednje pokrajine

Danes bo vzhodno od Slovenije zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo oblačno. Zlasti v krajih zahodno in južno od nas bodo občasne padavine. V Kvarnerju se bo krepil jugo.
Jutri dopoldne bo ob prehodu fronte deževalo po vseh sosednjih pokrajinah, potem se bo zlasti v krajih zahodno in južno od nas delno zjasnilo. Popoldne se bodo še pojavljale krajevne padavine.


Gorski svet
Danes bo večinoma oblačno in megleno vreme z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo med 900 in 1100 m nad morjem. Pihal bo zmeren veter južnih smeri, ki se bo čez dan krepil in obračal na vzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov približno -4 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami, ki bodo popoldne slabele. Meja sneženja bo nad 1100 m nad morjem. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -6 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 28. februar:
28.2.1975
Po hladnem jutru se je ob sončnem vremenu čez dan močno ogrelo. V Ambrusu na Dolenjskem se je od jutranjih minus 11,4 stopinj C segrelo do 12,5 stopinj C, v Celju od minus 9,8 stopinj C do 14,0 stopinj C, na Letališču Brnik od minus 10,6 stopinj C do 13,1 stopinj C, v Ilirski Bistrici od minus 9,2 stopinj C do 11,6 stopinj C ter na Lipah na Barju od minus 9,7 stopinj C do 11,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nausori | panorama bing