Petek, 28. januar 2022, 03:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.2.2016

Vremenska napoved - 26. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 26. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.2.2016Popoldne bo na Primorskem in v nekaterih predelih vzhodne Slovenije delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Jutri bo v glavnem oblačno, zlasti v zahodnih krajih bodo občasno manjše padavine. Na začetku bo ponekod na Notranjskem snežilo do nižin, potem se bo meja sneženja dvigala. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, na Primorskem do 4, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo večinoma oblačno vreme, na vzhodnem delu države bo v glavnem suho, drugje bo občasno deževalo. Meja sneženja bo nad 1000 metri nadmorske višine, ponekod na Notranjskem in Dolenjskem bo zjutraj možna poledica. Ob morju bo pihal jugo. V ponedeljek bo oblačno in deževno, na Primorskem bo pihala zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. marca 2016

V torek bo nad zahodno in srednjo Evropo prehodno nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka, potem bodo preko severnega Sredozemlja in slovenskih krajev znova potovala ciklonska območja.


V torek in sredo bo v glavnem brez padavin vreme, v četrtek in petek bo oblačno padavinami, predvidoma bo marsikje snežilo do nižin. V petek in soboto pa bo, kot kaže, ponovno v glavnem brez padavin.Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno. V krajih severno od nas bo brez padavin, drugje bodo zlasti v prvem delu dneva občasne padavine. Ob severnem delu Jadrana bo pihala burja.
Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas bo pretežno oblačno, v krajih zahodno od nas pa bo občasno deževalo.


Gorski svet
Danes bo v začetku oblačno in megleno, sneženje bo dopoldne ponehalo. Popoldne se bodo oblaki trgali. Pihal bo rahel do zmeren veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov približno -9 stopinj Celzija..

Jutri bo v glavnem oblačno in megleno, zjutraj pa bo ponekod v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Popoldne bo zlasti v Julijcih in zahodnih Karavankah občasno snežilo. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov približno -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. februar:
26.2.1989
Naši kraji so bili na obrobju zelo globokega ciklonskega območja s središčem nad Britanskim otočjem. Zračni tlak, preračunan na morski nivo, je v prvi polovici dneva padel na izjemno nizko vrednost, približno 971 hPa.

26.2.1995
Čez dan in v prvi polovici noči je povsod obilno deževalo, v višjih legah pa snežilo; meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila do nižin. Na nekaterih meteoroloških postajah v južnem in vzhodnem delu Slovenije so zjutraj naslednjega dne zabeležili najvišjo 24 urno višino padavin v mesecu februarju v zadnjih desetletjih. Na Travi na Kočevskem je padlo 105 milimetrov, v Ložicah na Kozjanskem 67 milimetrov, na Malkovcu nad Sevnico 63 milimetrov, na Framu pri Mariboru 52 milimetrov in v Murski Soboti 41 milimetrov padavin. Na Kredarici je v enem dnevu zapadlo 85 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Flinders Riff | detail bing