Petek, 28. januar 2022, 04:01
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.2.2016

Vremenska napoved - 24. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 24. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.2.2016Popoldne bo razmeroma jasno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Burja bo oslabela. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13 stopinj Celzija.
Preko noči se bo od jugozahoda nebo pooblačilo.
Jutri bo v severnih krajih pretežno oblačno, drugje bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo v začetku na približno 500 m, čez dan pa se bo nekoliko dvignila. Ponekod bo prehodno zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature -5 do 1, na Primorskem do 6, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo oblačno, občasno bo deževalo. Meja sneženja bo v začetku nad približno 900 m nadmorske višine, potem se bo spuščala. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. V soboto bo oblačno z občasnimi padavinami.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. februarja do 4. marca 2016

Naši kraji bodo od nedelje do torka pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad severnim Sredozemljem. Nato se bo nad naše kraje predvidoma ponovno razširilo območje visokega zračnega tlaka.

Predvidoma do srede bo večinoma nestanovitno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo kot kaže deževalo.Sosednje pokrajine
Delno se bo nebo zjasnilo. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna burja.
Jutri zjutraj bo v krajih severno od nas pretežno oblačno in suho. Drugje bo oblačno, pojavljale se bodo padavine.


Gorski svet
Zjutraj bo precej jasno, čez dan pa razmeroma jasno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Nekateri vrhovi v Kamniško-Savinjskih Alpah bodo v oblakih. Popoldne lahko nastane tudi kakšna snežna ploha. Zjutraj bo še pihal zmeren vzhodni do severovzhodnik, čez dan pa bo slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov približno -10 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in tudi megleno. Zlasti v hribovitem svetu Dinarskega gorstva se bodo občasno pojavljale padavine. Meja sneženja bo v začetku nad približno 500 m, čez dan se bo nekoliko dvignila. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 24. februar:
24.2.1968
V nekaterih krajih v Alpah in na dinarski pregradi je po 22. mesecu februarju ponovno neobičajno močno deževalo, v visokogorju pa snežilo. Na postaji Dom na Komni je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 246 milimetrov padavin; v Plužni pri Bovcu so namerili 190 milimetrov, v Revenovšah na Idrijskem 188 milimetrov, v Kobaridu 170 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 137 milimetrov in na Gomancah pod Snežnikom 132 milimetrov padavin.

24.2.1990
Čez dan je bilo glede na letni čas izjemno toplo, v nekaterih krajih so izmerili za mesec februar rekordno visoko temperaturo. V Tolminu se je v sončnem vremenu živo srebro povzpelo do 23,2 stopinj C, v Ilirski Bistrici je bila maksimalna temperatura 21,5 stopinj C, v Čepovanu 18,9 stopinj C, pod vrhom Rogle na 1335 m 14,5 stopinj C in na Kumu (1218 m) 14,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Westende | abc hiker