Petek, 28. januar 2022, 04:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.2.2016

Vremenska napoved - 23. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 23. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.2.2016Danes bo pretežno oblačno, zlasti v zahodnih, južnih in ponekod v osrednjih krajih bo občasno deževalo. Meja sneženja bo nad približno 1500 metrov nadmorske višine.
Čez dan bodo najvišje temperature v severnih krajih od 6 do 10, drugje od 10 do 15 stopinj Celzija.
Preko noči bo ob prehodu hladne fronte deževalo v večjem delu države, vmes lahko tudi zagrmi, meja sneženja se bo proti jutru zlasti v južnih krajih spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.
Jutri zjutraj bodo padavine povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji, delno se bo ranebo zjasnilo. Popoldne bo razmeroma jasno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, na Primorskem do 7, čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek bo v glavnem oblačno, občasno bo deževalo, meja sneženja bo v glavnem nad 800 metri nadmorske višine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. februarja do 2. marca 2016

Polarna fronta se bo zadrževala nad Sredozemljem in južno Evropo. Ob njej bodo nastajala manjša ciklonska območja, katerih kraj in čas nastanka pa vnaprej ni moč natančno napovedati. V višinah bodo nam nami prevladovali vetrovi iz jugozahodnega kvadranta.

Pričakujemo lahko v glavnem oblačno vreme z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo predvidoma gibala med 800 in 1300 metri nad morjem.Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno in deževno, na vzhodnem delu države pa bo v glavnem brez padavin, Zvečer in preko noči bo ob prehodu fronte dež zajel večino sosednjih pokrajin.
Jutri zjutraj se bo v krajih severno in zahodno od nas že nebo zjasnilo, v osrednjem delu Hrvaške pa bodo še padavine, tam bo ponekod snežilo do nižin. Sredi dneva pa se bo delno zjasnilo tudi v krajih vzhodno od nas. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami, le na Pohorju bo še v glavnem brez padavin vreme. Meja sneženja bo nad približno 1500 metrov. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Jutri zjutraj bo precej jasno, čez dan pa razmeroma jasno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti, nekateri vrhovi v Kamniško-Savinjskih Alpah bodo v oblakih. Popoldne lahko nastane tudi kakšna snežna ploha. Zjutraj bo še pihal zmeren vzhodni do severovzhodnik, čez dan pa bo slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na 2500 pa približno -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 23. februar:
23.2.1982
V nekaterih krajih v višjih legah je bilo jutro zelo mrzlo. V Novi vasi na Blokah se je v pretekli noči ohladilo do minus 25,2 stopinj C, na Rakitni pod Krimom so izmerili minus 23,5 stopinj C, v Mašunu pod Snežnikom minus 19,2 stopinj C in v Ratečah minus 19,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Anconcito | video