Petek, 28. januar 2022, 04:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.2.2016

Vremenska napoved - 22. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 22. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.2.2016Danes bo pretežno oblačno, le ponekod na severnem delu države in vzhodu še delno jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Ponekod v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo lahko občasno rahlo deževalo ali rosilo.
Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14, na vzhodem delu države do približno 16 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno. Dež bo najprej zajel zahodne, južne in osrednje kraje, popoldne pa se bo razširil nad vso Slovenijo. Meja sneženja bo nad približno 1500 metri nad morjem.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 10, na severnem delu države malo nad 0, čez dan bodo najvišje temperature v severnih krajih od 6 do 10, drugje od 10 do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz torka na sredo bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Meja sneženja se bo proti jutru spustila do nadmorske višine približno 500 m.
V sredo dopoldne bodo padavine povsod ponehale, delno se bo ranebo zjasnilo. Popoldne bo razmeroma jasno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti.
V četrtek bo ponovno pretežno oblačno, zlasti popoldne se bodo pojavljale manjše padavine, po nižinah rahel dež.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. februarja do 2. marca 2016

Polarna fronta se bo zadrževala nad Sredozemljem in južno Evropo. Ob njej bodo nastajala manjša ciklonska območja, katerih kraj in čas nastanka pa vnaprej ni moč natančno napovedati. V višinah bodo nam nami prevladovali vetrovi iz jugozahodnega kvadranta.

Pričakujemo lahko v glavnem oblačno vreme z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo predvidoma gibala med 800 in 1300 metri nad morjem.Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, občasno bo rahlo rosilo ali deževalo. Drugje bo delno jasno. Krepil se bo jugozahodnik.
Jutri se bo dež iznad severnega Jadrana razširil nad vse sosednje pokrajine.


Gorski svet
Danes bo na Pohorju delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo v glavnem oblačno ter ponekod tudi megleno. Zlasti na območju med Julijci in Snežnikom bo lahko občasno rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami, le na Pohorju bo dopoldne še suho vreme. Meja sneženja bo v glavnem nad približno 1500 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 22. februar:
22.2.1968
Obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, meja sneženja je bila v glavnem na približno 1500 metrov. V Kneških Ravnah nad dolino Bače je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 174 milimetrov padavin, v Lepeni na Bovškem so izmerili 166 milimetrov, v Idrijski Beli 148 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 138 milimetrov, v Ligu nad Kanalom 114 milimetrov, v Kamniški Bistrici 108 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 103 milimetrov padavin.

22.2.1990
Predvsem na Primorskem je bilo ob sončnem vremenu čez dan pomladno toplo, v nekaterih krajih je bila izmerjena najvišja februarska temperatura v zadnjih desetletjih. V Vedrijanu v Goriških brdih se je ogrelo do 24,0 stopinj C, v Novi Gorici je termometer pokazal 22,4 stopinj C, na Letališču Portorož 22,2 stopinj C, v Kubedu v Istri 21,0 stopinj C, v Tolminu 20,6 stopinj C in v Ratečah 17,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Fehmarn | abc hiker