Petek, 28. januar 2022, 03:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.2.2016

Vremenska napoved - 2. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 2. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.2.2016Popoldne bo pretežno oblačno, nekaj sonca pa bo občasno na vzhodem delu Slovenije. Ponekod na zahodnem delu države bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Marsikje bo pihal zmeren zahodni do jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, na jugovzhodu do 16 stopinj Celzija.
Do jutri zjutraj se bo povsod nebo pooblačilo, jugozahodni veter bo oslabel. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, v severnih krajih približno 2 stopinji Celzija.
Jutri bo oblačno. Padavine se bodo na zahodnem delu države krepile in do popoldneva postopno zajele vso državo. Popoldne se bo meja sneženja od severovzhoda spuščala in hladilo se bo. Zvečer ter v noči iz srede na četrtek bo snežilo v večjem delu države, le v nižjih legah Primorske bo deževalo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz srede na četrtek bodo padavine ponehale in do jutra se bo delno zjasnilo. Veter bo oslabel. V četrtek bo v začetku precej jasno, popoldne pa bo občasno več oblačnosti. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severnik. Ohladilo se bo.
V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. februarja 2016

V soboto se bo iznad zahodne Evrope proti srednji začelo širiti območje nizkega zračnega tlaka. Okrepil se bo jugozahodni veter. Zahodno Evropo bo dosegla nova vremenska motnja, ki se bo v nedeljo že približala našim krajem in nas predvidoma prešla v noči iz nedelje na ponedeljek. V torek se bo nad vzhodnimi Alpami prehodno zgradil šibak anticiklon, od srede dalje pa bomo ponovno pod vplivom obsežnega ciklona, ki se bo iznad severozahodne Evrope razširil vse do zahodnega in severnega Sredozemlja.

V soboto se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. V nedeljo se bodo padavine pojavljale v zahodni, popoldne tudi v osrednjem delu Slovenije, v noči iz nedelje na ponedeljek in v ponedeljek pa po vsej državi. Po nižinah bo deževalo, nad približno 1000 metri pa v glavnem snežilo, vendar meja sneženja se bo občasno lahko spustila tudi nekoliko nižje. Zlasti na območju Julijcev in zahodnih Karavank bo do ponedeljka zvečer predvidoma padlo precej snega. V torek in sredo bo predvidoma v glavnem brez padavin, potem bodo padavine ponovno verjetnejše.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, v Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo. Krepil se bo jugozahodnik.
Jutri bo oblačno. V začetku bodo padavine zlasti v Gorskem Kotarju, čez dan se bodo postopno širile nad vse sosednje pokrajine. Do noči se bo meja sneženja v glavnem spustila do nižin, le ob Jadranu ter po nižini severne Italije bo deževalo. Ob Jadranu bo zapihala zmerna do močna burja.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, v hribih severne Primorske in Notranjske bo tudi megleno. Krepil se bo zahodni do jugozahodnik. Čez dan se bo počasi hladilo. Popoldne bo na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.


Jutri bo oblačno in megleno. Dopoldne se bodo rahle padavine v glavnem pojavljale le na Notranjskem in v hribih severne Primorske, popoldne se bodo hitro razširile nad ves gorski svet. Meja sneženja bo ob začetku padavin nekje med 1100 in 1400 m, vendar se bo hitro spuščala. Dopoldne bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal v severno smer. Hladilo se bo in popoldne bo temperatura na 1500 m že pod ničlo, na višini 2500 metrov pa od -5 do -10 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. februar:
2.2.1964
Po mrzlem jutru se je čez dan zaradi deloma jasnega vremena in tople zračne mase v višinah v veliko krajih neobičajno močno ogrelo, dnevni temperaturni hod je v nekaterih krajih po nižinah presegel 20 stopinj C. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je temperatura z jutranjih minus 13,0 stopinj C do popoldneva povzpela na 11,2 stopinj C, v Kočevju z minus 11,8 stopinj C na 10,2 stopinj C, v Črnomlju z minus 9,0 stopinj C na 12,0 stopinj C in v Ilirski Bistrici z minus 8,5 stopinj C na 12,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hagwangjeong-ri | vallon