Petek, 28. januar 2022, 03:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.2.2016

Vremenska napoved - 19. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 19. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.2.2016Popoldne bo pretežno oblačno, na Primorskem pa bo občasno delno jasno. Ponekod se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Meja sneženja bo na približno 900 m nad morjem. Na Primorskem bo prehodno zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo zjutraj zmerno do pretežno oblačno, ponekod bodo še možne rahle padavine. Popoldne se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo zjutraj pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 3, v alpskih dolinah do -4, na Primorskem približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo delno jasno. Pihal bo veter zahodnih smeri. Še nekoliko topleje bo.
V ponedeljek bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na vzhodnem delu države pa bo delno jasno. Popoldne se bo delno zjasnilo tudi ob morju. Ponekod v zahodni, popoldne tudi deloma v osrednjem delu države bo rahlo deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. februarja 2016

V torek nas bo od severozahoda dosegla hladna fronta, pri tem bo nad severnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje. V sredo se bo nad Alpami in našimi kraji zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo tudi še v četrtek in petek. Ob koncu tedna bo nad zahodno Evropo ciklonsko območje, naši kraji bodo na obrobju tega ciklona. Z jugozahodnim vetrom bo dotekal k nam razmeroma topel in precej vlažen zrak.

V torek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo lahko spustila do nižin. Popoldne bodo padavine slabele in zvečer ponehale. V sredo bo delno jasno. V četrtek se bo zmerno nebo pooblačilo, prevladovala bo srednja in visoka oblačnost. V petek bo še delno jasno in suho. V soboto se bo nebo pooblačilo, od zahoda se bodo začele pojavljati padavine. V nedeljo bo pretežno oblačno s padavinami. Več jih bo na zahodnem delu države, manj pa na vzhodnem delu države. Po nižinah bo deževalo.


Sosednje pokrajine
Ob Jadranu bo danes v glavnem jasno, drugje bo več oblačnosti. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe. Zvečer in preko noči bodo krajevne padavine tudi ob Jadranu.
Jutri se bo delno zjasnilo. Proti večeru se bo v Alpah nebo pooblačilo. Tam bodo ponekod tudi rahle padavine.


Gorski svet
Danes bo megleno in pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine. Snežilo bo nad približno 900 m nad morjem. V sredogorju bo pihal rahel lokalni veter, v visokogorju pa šibak veter zahodni smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -8 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku megleno in pretežno oblačno, ponekod bodo možne rahle padavine. Snežilo bo nad približno 900 m nad morjem. Čez dan se bo delno zjasnilo. V sredogorju bo pihal rahel jugozahodnik, v visokogorju šibak do zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 19. februar:
19.2.1958
Do jutra je v preteklih 24 urah v nekaterih krajih v južnem delu Slovenije zapadlo neobičajno veliko snega. V Novih selih pri Kočevju so namerili 68 centimetrov, v Slivju v Brkinih 60 centimetrov, v Osilnici 59 centimetrov in v Črnomlju 41 centimetrov novega snega.

19.2.1996
Čez dan je v večjem delu države zmerno do močno deževalo, v višjih legah pa snežilo. Zvečer se je ohladilo in meja sneženja se je v nekaterih krajih spustila do nižin. V nekaterih krajih v severni polovici Slovenije so bile padavine zelo obilne. V Gornjem Gradu je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 110 milimetrov, v Kamniški Bistrici 105 milimetrov, v Mrzli Rupi nad Idrijo 101 milimetrov, v Lučah v Savinjski dolini 93 milimetrov, v Kranju 77 milimetrov in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 63 milimetrov padavin.V višjih legah severne Slovenije je do jutra naslednjega dne zapadlo zelo veliko snega; na Strojni na Koroškem 95 centimetrov, na Kredarici 90 centimetrov, v Zgornjem Razborju v Vzhodnih Karavankah 78 centimetrov, v Ratečah 76 centimetrov, na Gorjušah v Bohinju in v Podlipju na Kozjaku 66 centimetrov ter na prelazu Črnivec nad Kamnikom 63 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nioumachoua | hiking