Petek, 28. januar 2022, 03:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.2.2016

Vremenska napoved - 18. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 18. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.2.2016Popoldne bo pretežno oblačno. Zlasti v osrednji in vzhodni Sloveniji bo deževalo, meja sneženja bo nad približno 1300 m nad morjem. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo rahel dež ponehal tudi v severovzhodnih krajih. Popoldne se bodo ponekod pojavljale krajevne plohe. Meja sneženja bo nad približno 900 m nad morjem. Na Primorskem bo prehodno zapihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 5, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 12, v jugovzhodni Sloveniji do 14 stopinj Celzija.

Opozorilo: V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.
V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in v glavnem brez padavin. V nedeljo bo delno jasno. Pihal bo veter zahodnih smeri. Otoplilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. februarja 2016

V ponedeljek in torek bo na naše kraje vplivalo obsežno ciklonsko območje s središčem nad severno Evropo. V drugi polovici tedna se bo prehodno nekoliko okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto bo na vreme pri nas znova vplivalo ciklonsko območje.

V ponedeljek bo na vzhodnem delu države še delno jasno, toplo in vetrovno, na zahodnem delu države pa bo pričelo deževati. V torek bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spuščala. Zapihala bo burja. Od srede do petka bo kot kaže suho vreme. V soboto bo predvidoma deževalo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas pretežno jasno, vzhodno in južno od nas pa oblačno in deževno. Drugje bo delno jasno.
Jutri bo v krajih vzhodno in južno od nas oblačno, drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Občasno bo rahlo deževalo. Popoldne bo ponekod zapihal veter zahodnih smeri.


Gorski svet
Danes bo v zahodnih Julijcih pretežno jasno. Drugje bo več oblačnosti, v vzhodnih Karavankah, Kamniško-Savinjskih Alpah in na Pohorju bo občasno megleno. Tam bodo padavine, nad približno 1300 metri bo snežilo. Nevarnost snežnih plazov je v gorah velika. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -5 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, zlasti popoldne se bodo pojavljale padavine. Snežilo bo nad približno 900 m nad morjem. V sredogorju bo pihal rahel veter severnih, v visokogorju pa zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 18. februar:
18.2.1950
Predvsem na Vipavskem in Krasu je bilo popoldne izjemno toplo. V Ajdovščini se je ogrelo do 24,0 stopinj C, na Kozini so namerili 22,0 stopinj C, v Podkraju nad Vipavo pa 19,8 stopinj C.

18.2.1953
Po mrzli noči se je čez dan ob deloma sončnem vremenu v nekaterih krajih zelo močno ogrelo. V Babnem Polju se je z nočnih minus 22,5 stopinj C temperatura do popoldneva povzpela do 5,2 stopinj C, v Kočevju z minus 20,7 stopinj C na 4,0 stopinj C, v Kranjski Gori z minus 15,0 stopinj C na 9,6 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem z minus 15,9 stopinj C na 8,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gangneung | flickr hike