Petek, 28. januar 2022, 03:47
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.2.2016

Vremenska napoved - 17. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 17. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.2.2016Popoldne bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo do večera povsod ponehale. Snežilo bo ponekod po nižinah zahodne polovice Slovenije. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, ob morju do 13 stopinj Celzija.
Jutri bo v zahodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. V vzhodni Sloveniji bo občasno deževalo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 3, ob morju 5, čez dan bodo najvišje temperature 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zlasti v petek bodo ponekod na Notranjskem in severnem Primorskem občasno rahlo padavine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. februarja 2016

V nedeljo bodo naši kraji še v območju visokega zračnega tlaka, ki pa bo v začetku tedna hitro oslabelo. Sredi tedna bo na vreme pri nas vplivalo ciklonsko območje s središčem nekje nad srednjim ali južnim Jadranom, v drugi polovici tedna pa se bo prehodno znova nekoliko okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo jasno in zelo toplo, pihal bo jugozahodnik. V ponedeljek bo na vzhodnem delu države še delno jasno, toplo in vetrovno, na zahodnem delu države pa bo pričelo deževati. V torek bo oblačno s padavinami, ki bodo v sredo ponehale, zapihala bo burja. V četrtek in petek bo predvidoma suho vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo na območju Alp snežilo, drugje bodo padavine postopno ponehale. Vzhodno od Slovenije se bo delno ranebo zjasnilo. Burja ob Jadranu bo dopoldne oslabela in ponehala.
Jutri bo vzhodno od Slovenije oblačno in deževno. Drugje bo delno jasno, v krajih zahodno od nas pa pretežno jasno.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, občasno bo še snežilo, najdlje v Julijcih in zahodnih Karavankah. Nevarnost snežnih plazov v visokogorju bo povečana. V začetku bo pihal veter vzhodnih smeri, ki se bo popoldne obračal na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.

Jutri bo v zahodnih Julijcih pretežno jasno. Drugje bo več oblačnosti, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo občasno megleno. Tam bodo padavine, nad približno 1300 metri bo snežilo. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 17. februar:
17.2.1956
Še tretjič zapored se je več kot noči močno ohladilo, temperatura zraka je v veliko krajih ponovno padla pod minus 20 stopinj C. V Babnem Polju se je ponovno ohladilo precej pod minus 30 stopinj C, izmerili so minus 34,1 stopinj C; v Mokronogu je termometer pokazal minus 29,3 stopinj C, v Celju minus 28,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 26,4 stopinj C, v Novem mestu minus 25,6 stopinj C in v Litiji minus 24,4 stopinj C.

17.2.2008
Nad našimi kraji je bilo jedro močnega anticiklona, ki je segal nad večji del Evrope; pri nas je bil izmerjen ekstremno visok zračni tlak. Na Letališču JP Ljubljana je na morski nivo preračunan tlak znašal 1049 hPa, v Ljubljani, Bovcu in Mariboru 1048 hPa, v Novem mestu in na Letališču Portorož pa 1046 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Gimpo | photo bing