Petek, 28. januar 2022, 03:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.2.2016

Vremenska napoved - 16. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 16. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.2.2016Popoldne bo oblačno. Padavine se bodo od jugovzhoda okrepile in do večera razširile nad vso Slovenijo. Krepil se bo tudi severovzhodnik, na Primorskem burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.
Preko noči se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije v glavnem spustila do nižin. Burja se bo še nekoliko okrepila.
Jutri dopoldne bodo padavine postopno ponehale, veter se bo polegel. Sredi dneva in popoldne bo na vzhodem delu države deloma jasno, drugje bo še oblačno. Zlasti v zahodni Sloveniji bodo občasno ponovno padavine. Na Gorenjskem bo snežilo, drugje po nižinah v glavnem deževalo.
Zjutraj bodo najnižje temperature približno 0, na Primorskem približno 6, čez dan bodo najvišje temperature na Gorenjskem malo nad 0, drugje od 3 do 9 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zvečer in preko noči bodo najmočnejši sunki burje na Primorskem presegli hitrost 100 km na uro. Do jutri zjutraj bo ponekod na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem zapadlo približno četrt metra snega. V visokogorju se bo povečala nevarnost snežnih plazov.
V četrtek se bo od zahoda postopno jasnilo, le na vzhodnem delu države bo še več oblačnosti. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla.
V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in v glavnem suho vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. februarja 2016

Nad južno Evropo in Sredozemljem bo prevladoval vpliv območja visokega zračnega tlaka. V višinah bodo nad Alpami pihali vetrovi zahodnih smeri. Le v noči s ponedeljka na torek pričakujemo prehod vremenske motnje.

Od sobote do ponedeljka bo večinoma delno jasno in suho vreme, v noči iz ponedeljka na torek pa bo ob prehodu hladne fronte po nižinah najprej deževalo, v torej zjutraj lahko tudi snežilo. V sredo in četrtek novih padavin zaenkrat ne pričakujemo. V gorah bodo temperature ostale razmeroma zimske, po nižinah pa bodo popoldanske temperature v glavnem med 5 in 10 stopinj Celzija.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno od nas delno jasno, drugje bo v glavnem oblačno Popoldne bo od juga znova pričelo deževati. Pihati bo začel severovzhodnik, burja ob severnem delu Jadrana se bo krepila.
Jutri bo na območju Alp snežilo, drugje bodo padavine postopno ponehale. Vzhodno od Slovenije se bo delno ranebo zjasnilo. Burja ob Jadranu bo dopoldne oslabela in ponehala.


Gorski svet
Danes bo oblačno in ponekod megleno, sneženje v Julijcih bo dopoldne prehodno ponehalo. Večji del dneva bo minil brez padavin, zvečer in preko noči pa bo gore zajelo kar močno sneženje. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bo zlasti v Julijcih in Karavankah še snežilo. Nevarnost snežnih plazov v visokogorju bo povečana. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ki se bo popoldne obračal na jugozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. februar:
16.2.1956
Ponovno izjemno mrzlo, v veliko krajih celo rekordno mrzlo februarsko jutro. V Babnem Polju se je temperatura drugi dan zapored spustila na minus 34,5 stopinj C, v Kočevju so izmerili minus 31,2 stopinj C, v Postojni minus 30,5 stopinj C, v Murski Soboti minus 28,6 stopinj C, v Črnomlju minus 26,3 stopinj C, v Ljubljani minus 23,3 stopinj C in na Kozini pri Sežani minus 20,9 stopinj C.

16.2.1998
Popoldne je bil v glavnem jasno in vetrovno ter izjemno toplo; v veliko krajih so izmerili rekordno visoko temperaturo za mesec februar. V Metliki se je živo srebro povzpelo do pomladanskih 23,2 stopinj C, v Novem mestu in Rogaški Slatini so namerili 21,5 stopinj C, v Kočevju 20,7 stopinj C, v Celju 20,6 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 20,5 stopinj C, na Letališču Brnik in v Preddvoru na Gorenjskem 20,1 stopinj C ter v Ljubljani 19,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Izola | pot