Petek, 28. januar 2022, 03:55
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.2.2016

Vremenska napoved - 15. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 15. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.2.2016Popoldne bo oblačno, ob morju v začetku tudi še megleno. Padavine se bodo razširile nad večji del države. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 7, na Primorskem, kjer bo zapihala rahla burja, do 12 stopinj Celzija.
Zvečer se bodo padavine nekoliko okrepile in do jutra v glavnem ponehale. Meja sneženja se bo preko noči spustila do približno 500 m nadmorske višine.
Jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugje bo oblačno, sredi dneva bo na vzhodnem delu države ponovno začelo deževati. Zvečer se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Pihal bo severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 4, na Primorskem približno 7, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz torka na sredo se bo meja sneženja ob intenzivnejših padavinah v glavnem spustila do nižin. Burja se bo še nekoliko okrepila. V sredo bo oblačno, dopoldne bodo padavine na vzhodnem delu države Slovenije v glavnem ponehale, drugje bo občasno še rahlo deževalo.
V četrtek bo v glavnem brez padavin vreme, več sonca bo v vzhodni polovici države in ob morju. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. februarja 2016

Naši kraji bodo v glavnem na obrobju območja visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje bo postopno pritekal toplejši zrak.

Od petka do ponedeljka bo večinoma delno jasno in suho vreme, le v petek in soboto se bo verjetnost za rahle krajevne padavine nekoliko povečala. V torek in sredo ponovno kaže na več oblačnosti s padavinami. Čez dan bodo najvišje temperature od nedelje naprej približno 10 stopinj Celzija.Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih zahodno od nas suho vreme. Drugje bo občasno še deževalo, pogosteje v krajih vzhodno od nas. V Kvarnerju bo zapihala burja.
Jutri bo v krajih zahodno od nas delno jasno, ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna burja. Drugje bo v glavnem oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje popoldne in zvečer.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, v zahodnih Julijcih bo v glavnem suho, drugje bo občasno rahlo snežilo, pod približno 1100 m pa rahlo deževalo. Pihal bo rahel veter v glavnem vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 15. februar:
15.2.1940
Izjemno mrzel februarski dan, zjutraj je bilo v glavnem pod minus 20 stopinj C, čez dan pa le približno minus 10 stopinj C. Na Rakitni pod Krimom se je temperatura zjutraj spustila do minus 31,0 stopinj C, v Slovenj Gradcu je termometer pokazal minus 29,1 stopinj C, v Mariboru minus 28,3 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju minus 27,3 stopinj C, v Kamniku minus 27,2 stopinj C in v Ljubljani minus 23,8 stopinj C. V Dolenjem Medvedjem selu so ob 7. uri zjutraj izmerili minus 31,0 stopinj C.

15.2.1952
V veliko krajih v zahodnem in osrednjem delu Slovenije je bila zabeležena najvišja snežna odeja v 20. stoletju. V Ljubljani so izmerili 146 centimetrov, v Žireh 176 centimetrov, na Bledu 180 centimetrov, v Bovcu 188 centimetrov in v Stari Fužini v Bohinjski dolini 263 centimetrov, v Lokvah na Trnovski planoti 280 centimetrov in pri izviru Soče 295 centimetrov snega. Na Gomancah pod Snežnikom je do 7. ure zjutraj v preteklih 72 urah padlo 373 milimetrov padavin, v Črnem Vrhu nad Idrijo 275 milimetrov in v Ljubljani 149 milimetrov.

15.2.1956
Prvo od treh zaporednih izjemno mrzlih juter v večjem delu države, v nekaterih krajih so izmerili najnižjo februarsko temperaturo od začetka meritev. V Babnem Polju se je temperatura spustila na rekordnih minus 34,5 stopinj C, na Rakitni se je ohladilo do minus 34,0 stopinj C, na Rudnem Polju na Pokljuki do minus 32,6 stopinj C, v Kočevju do minus 30,6 stopinj C, v Vogljah pri Šenčurju do minus 28,8 stopinj C, v Celju minus 28,6 stopinj C, v Žireh minus 27,9 stopinj C, na Kredarici do minus 27,7 stopinj C in v Tolminu do minus 18,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Safi | kamera