Petek, 28. januar 2022, 04:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.2.2016

Vremenska napoved - 14. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 14. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.2.2016Popoldne bo oblačno, v večjem delu države bo deževalo. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 metri nadmorske višine, v severozahodni Sloveniji pa se bo spustila nižje. Ob morju bo zapihal jugo. Temperature bodo od 3 do 8, ob morju in v severovzhodni Sloveniji do 11 stopinj Celzija.
Preko noči bodo padavine v glavnem ponehale.
Jutri bo oblačno, v zahodni Sloveniji bo v glavnem suho, drugje bo občasno deževalo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 5, ob morju 8, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz ponedeljka na torek se bodo padavine znova nekoliko okrepile. V torek čez dan bo na Primorskem delno jasno, pihala bo zmerna burja. Drugje bo oblačno, občasno bo še deževalo, v noči iz torka na sredo pa se bo meja sneženja ponekod spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik. V sredo bo oblačno, zjutraj ali dopoldne bodo padavine v glavnem ponehale.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. februarja 2016

Naši kraji bodo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma v petek ali soboto ob prehodu oslabljene vremenske fronte prehodno oslabelo. Nad naše kraje bo postopno pritekal toplejši zrak.

Večinoma bo delno jasno in suho vreme, le v petek ali soboto se bo verjetnost za rahle krajevne padavine nekoliko povečala. Čez dan bodo najvišje temperature od nedelje naprej približno 10 stopinj Celzija.Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, drugje v začetku delno jasno. Popoldne bo ponovno pričelo deževati. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo.
Jutri bo v krajih zahodno od nas suho vreme. Drugje bo občasno še deževalo, pogosteje v krajih vzhodno od nas.


Gorski svet
Danes zjutraj bo ponekod še delno jasno, vendar se bo hitro nebo pooblačilo, pobočja in vrhovi se bodo ovili v meglo. Pričelo bo snežiti, meja sneženja bo med 1100 in 1400 m, ponekod v zaprtih alpskih dolinah pa nižje. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -6 stopinj Celzija.

Jutri bo oblačno in megleno, v zahodnih Julijcih bo v glavnem suho, drugje bo občasno rahlo snežilo, pod približno 1100 m pa rahlo deževalo. V visokogorju bo pihal rahel jugozahodnik, v sredogorju pa se bo veter obrnil na vzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. februar:
14.2.1915
Alpske doline je prekrivala neobičajno debela snežna odeja, sneženje je v naslednji noči ponehalo. Zjutraj naslednjega dne je v Bohinjski Bistrici snežna odeja merila 220 centimetrov, v Kranjski Gori so namerili 195 centimetrov in v Mojstrani 115 centimetrov visoko snežno odejo.

14.2.1952
Že drugi dan je v večjem delu države močno snežilo. Do 7. ure zjutraj je v hribovitem delu zahodne Slovenije zapadlo 30minus 100 centimetrov in v Ljubljanski kotlini 40minus 60 centimetrov novega snega v enem dnevu.

14.2.1976
V višje ležečih predelih zahodne Slovenije je močno deževalo ali snežilo. V Šebreljah na Cerkljanskem je do jutra naslednja dne zapadlo meter novega snega, v Mojstrani in Stari Fužini v Bohinju so ga namerili 82 centimetrov, v Zgornji Sorici in Logatcu 77 centimetrov, v Leskovi dolini pod Snežnikom 70 centimetrov, na Bregu pri Jesenicah 60 centimetrov in v Naklem 58 centimetrov. V Zabičah pri Ilirski Bistrici je v istem obdobju padlo 183 milimetrov, na Vrhniki 104 milimetrov in v Poljanah nad Škofjo Loko 96 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Clifden | cottage bing