Petek, 28. januar 2022, 04:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.2.2016

Vremenska napoved - 13. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 13. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.2.2016Popoldne bo jasno z občasno nizko oblačnostjo, ki je bo več na Primorskem in Notranjskem. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 9, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.
Preko noči bo ponekod v južnih krajih prehodno rahlo deževalo.
Jutri bo v severni in severovzhodni Sloveniji v začetku delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. Dopoldne in sredi dneva bodo padavine od jugozahoda postopno zajele večji del Slovenije. Po nižinah bo deževalo, meja sneženja bo nad 1000 m nad morjem. Ob obali bo pihal jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 4, ob morju 6, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 9, ob morju do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo nestalno vreme z občasnimi padavinami, več jih bo predvidoma v torek. Po nižinah bo deževalo. V torek bo na Primorskem začela pihati burja.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. februarja 2016

Sredi tedna bo v Sredozemlju še plitvo ciklonsko območje, na območju Alp in srednje Evrope pa bo predvidoma šibko območje visokega zračnega tlaka, ki se bo proti koncu tedna okrepilo.

V sredo, četrtek in petek bo v notranjosti Slovenije prevladovalo bolj oblačno, vendar bo v glavnem brez padavin, ki bodo nekoliko z večjo verjetnostjo zlasti v južni Sloveniji. Na Primorskem, kjer bo pihala rahla burja, bo več jasnine. Več možnosti za občasne razjasnitve bo tudi v severnih krajih. Ob koncu tedna kaže na jasno vreme.Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno, le v višjih predelih Hrvaške pretežno oblačno.
Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, drugje v začetku deloma jasno. Popoldne bo ponovno pričelo deževati, le vzhodno od Slovenije bo do večera še v glavnem brez padavin. Ob Jadranu bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo v začetku še oblačno s sneženjem, ki bo v prvem delu dneva ponehalo. Čez dan bo pretežno jasno. Pihal bo rahel jugozahodnik, ki se bo zvečer okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -1, na višini 2500 metrov približno -7 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno, dopoldne se bodo ponovno pričele pojavljati padavine in se popoldne krepile. Snežna meja bo v glavnem med 1000 in 1300 m nad morjem, ponekod v zaprtih alpskih dolinah pa nižje. Pihal bo rahel jugozahodnik, ki se bo zvečer okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. februar:
13.2.1929
Izjemno mrzel dan, v večjem delu države je bilo popoldne med najhladnejšimi v 20. stoletju. V Kočevski Reki je bilo ob dveh popoldne le minus 20,0 stopinj C, na Bledu je termometer pokazal minus 16,6 stopinj C, v Kamniku minus 16,5 stopinj C, v Novem mestu minus 15,8 stopinj C in v Slovenj Gradcu minus 15,0 stopinj C.

13.2.1959
Nad Evropo se je raztezalo izrazito območje visokega zračnega tlaka, v Sloveniji je bil zračni tlak izjemno visok. V Ljubljani in Novem mestu je ob 21. uri zračni tlak, preračunan na morski nivo, znašal 1049 hPa, v Mariboru in Murski Soboti 1048 hPa in v Kopru 1040 hPa.

13.2.1985
V nekaterih krajih je bilo jutro eno izmed najhladnejših v zadnjih desetletjih. V Kočevju so izmerili minus 27,4 stopinj C, na Pragerskem minus 27,1 stopinj C, v Rogaški Slatini minus 24,8 stopinj C, v Lendavi minus 23,8 stopinj C, v Sevnem nad Litijo minus 16,3 stopinj C in v Godnjah na Krasu minus 15,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Deokjeokdo | izlet