Petek, 28. januar 2022, 04:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
11.2.2016

Vremenska napoved - 11. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 11. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 11.2.2016Popoldne bo precej jasno. Na južnem delu države bo rasla spremenljiva kopasta oblačnost, nastajale bodo plohe. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno. Zjutraj se bodo od jugozahoda pričele pojavljati padavine in dopoldne prehodno zajele večji del Slovenije, popoldne pa ponehale. Po nižinah osrednje in jugovzhodne Slovenije bo v glavnem snežilo, v vzhodni Sloveniji pa deloma deževalo, deloma snežilo. Več padavin bo v južnih krajih. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 2, ob morju do 5, v alpskih dolinah do -7, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 5, na Primorskem do približno 9 stopinj Celzija.


Opozorilo: Zlasti v Julijskih Alpah je nad približno 1500 m velika nevarnost snežnih plazov.
V noči iz petka na soboto se bodo padavine ponovno prehodno okrepile, tudi po nižinah v notranjosti Slovenije bo v glavnem snežilo. Padavine bodo v soboto dopoldne ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Tudi v nedeljo bo še spremenljivo vreme z občasnimi padavinami. Nekoliko topleje bo.


OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 19. februarja 2016

Od nedelje naprej bo nad večjim delom Evrope v višinah ostajal hladen zrak. V noči iz ponedeljka na torek bo nad Sredozemljem nastalo tudi ciklonsko območje. Nad našimi kraji se bo ohranjal nekoliko hladnejši in precej vlažen zrak.

Večinoma bo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo lahko občasno tudi snežilo. V torek in sredo bo na Primorskem pihala zmerna burja.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno, nad Istro in Kvarnerjem bodo nastajale plohe, lahko tudi posamezne nevihte.
Jutri bo v krajih severno od nas delno jasno. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v krajih južno od nas se bodo pojavljale padavine. V hribovitih delih Hrvaške bo snežilo.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -10 stopinj Celzija. Zlasti v Julijskih Alpah je nad 1500 m velika nevarnost snežnih plazov!

Jutri bo oblačno in megleno. Sredi dneva bo občasno snežilo. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov približno -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 11. februar:
11.2.1986
Zjutraj so na nekaterih meteoroloških postajah, zlasti v severovzhodni Sloveniji, izmerili najvišjo februarsko snežno odejo od začetka meritev. V Ribnici na Pohorju je snežna odeja merila 150 centimetrov, v Podlipju na Kozjaku je sneg segal 132 centimetrov visoko, v Radljah ob Dravi so ga namerili 110 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju 86 centimetrov, v Oplotnici ob vznožju Pohorja 75 centimetrov, v Kančevcih na Goričkem 69 centimetrov, v Veržeju 66 centimetrov in v Murski Soboti 61 centimetrov.

11.2.1989
Nad jugovzhodno Evropo je bilo jedro obsežnega in izrazitega anticiklona, pri nas je zračni tlak, preračunan na morski nivo, znašal približno 1040 hPa. V vzhodnem delu Slovenije je bila najvišja vrednost 1043 hPa, v Ljubljani 1042 hPa, v Novi Gorici 1040 hPa in v Portorožu 1039 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Port Townsend WA | weather bing