Petek, 28. januar 2022, 04:26
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.2.2016

Vremenska napoved - 10. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 10. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.2.2016Danes bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo ob močnejših padavinah občasno spustila do nižin. Vmes lahko tudi zagrmi. Čez dan bo na severnem delu države prehodno pihal severni do severozahodnik, na Primorskem pa bo zapihala rahla burja. Popoldne se bo veter umiril, padavine bodo slabele in zvečer ponehale. Najvišje dnevne temperature od 1 do 6, na Primorskem približno 10 stopinj Celzija.
Preko noči se bo nebo zjasnilo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do -5, v severni Sloveniji do -9, ob morju približno 3 stopinje.
Jutri bo v glavnem jasno. Proti večeru se bo na južnem delu države nebo pooblačilo. Zvečer in preko noči bodo tam manjše padavine. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Zlasti v Julijskih Alpah je nad približno 1500 m velika nevarnost snežnih plazov.
V petek v prvem delu dneva bodo manjše padavine zlasti v vzhodni Sloveniji. Popoldne se bo delno zjasnilo.
V soboto bo pretežno oblačno, ponovno se bodo pojavile manjše padavine.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 15. do 19. februarja 2016

Od nedelje naprej bo nad večjim delom Evrope v višinah ostajal hladen zrak. V noči iz ponedeljka na torek bo nad Sredozemljem nastalo tudi ciklonsko območje. Nad našimi kraji se bo ohranjal nekoliko hladnejši in precej vlažen zrak.

Večinoma bo oblačno vreme z občasnimi padavinami. Po nižinah bo lahko občasno tudi snežilo. V torek in sredo bo na Primorskem pihala zmerna burja.


Sosednje pokrajine
Danes bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo lahko spustila do nižin. Popoldne bodo padavine od zahoda postopno ponehale. Zlasti v prvem delu dneva bo pihal okrepljen severnik.
Jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Zvečer se bo nebo pooblačilo, od jugozahoda se bodo ponovno začele pojavljati padavine. Snežilo bo lahko tudi po nižinah.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s sneženjem. Popoldne bodo padavine oslabele in zvečer ponehale. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, pozno popoldne pa bo začel pihati zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov približno -11 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno. Zvečer se bo nebo pooblačilo. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -10 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 10. februar:
10.2.1942
Sneženje v notranjosti Slovenije je čez dan v glavnem ponehalo, to ali zjutraj naslednjega dne je bila v nižjih predelih osrednje in jugovzhodne Slovenije izmerjena najvišja snežna odeja v zimi 1941/42. V Pleskem pri Hrastniku in v Kostanjevici na Krki so namerili 94 centimetrov, v Kočevju 85 centimetrov, v Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem 78 centimetrov in v Ljubljani 75 centimetrov snega.

10.2.1956
Predvsem čez dan je bilo neobičajno mrzlo. Na Kredarici se temperatura ni povzpela nad minus 23,6 stopinj C, na Rakitni je bila najvišja temperatura le minus 16,0 stopinj C, v Postojni minus 14,3 stopinj C, na Zgornjem Jezerskem minus 14,2 stopinj C, v Celju minus 13,1 stopinj C, v Murski Soboti minus 12,5 stopinj C, v Ajdovščini minus 8,4 stopinj C in v Kopru minus 6,4 stopinj C.

10.2.1984
V severnem delu Ljubljanske kotline je pihal izjemno močan in sunkovit karavanški fen, ki je podiral drevesa, odkrival strehe in v nekaterih krajih celo prevračal avtomobile. Škoda v gozdovih in v nekaterih naseljih je bila ogromna, poškodovano je bilo električno in telefonsko omrežje. Na Letališču Brnik, izven območja najmočnejšega vetra, so sunki dosegli hitrost do 85 km/h. Na območju najmočnejšega vetra je veter v sunkih glede na nastalo škodo presegal 150 km/h.

10.2.1999
Zelo močno sneženje, ki je bilo v večjem delu države najmočnejše v pretekli noči, je čez dan oslabelo in v glavnem ponehalo. V drugem delu noči je tudi na Dolenjskem, kjer je prej deževalo, ob dotoku hladnejšega zraka v višinah dež prešel v sneg. Snežna odeja se je v notranjosti Slovenije v tem sneženju v glavnem odebelila za približno pol metra, v nekaterih krajih pa za preko en meter. Številni kraji so ostali brez električne energije, polomljenega je bilo veliko drevja. V Mrzli Rupi nad Idrijo so zjutraj naslednjega dne izmerili 120 centimetrov višjo snežno odejo kot 48 ur prej, v Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem je ta razlika znašala 106 centimetrov, na Kredarici 95 centimetrov, na Lisci 79 centimetrov,v Škofji Loki 78 centimetrov in v Dobličah pri Črnomlju 54 centimetrov. Na Ambrožu pod Krvavcem se je v samo 24 urah, do jutra 10. februarja, višina snega povečala za 103 centimetrov, v Gornjem Gradu za 69 centimetrov, v Celju za 63 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju za 51 centimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu za 50 centimetrov in v Ljubljani za 47 centimetrov. V veliko krajih je bila neobičajno velika tudi 48-urna višina padavin; v Črnem vrhu nad Idrijo 140 milimetrov, v Otoku pri Cerknici 132 milimetrov, v Poljanah nad Škofjo Loko 124 milimetrov, v Šmarju-Sapu 118 milimetrov, v Dobličah pri Črnomlju 113 milimetrov in v Kranju 97 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Heuksando | photo bing