Petek, 28. januar 2022, 03:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.2.2016

Vremenska napoved - 1. februar 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 1. februar 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.2.2016Popoldne bo v zahodni in delu osrednje Slovenije zmerno do pretežno oblačno, drugje pa bo v glavnem jasno. Pihal bo veter zahodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, na vzhodem delu države do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno, le na severovzhodu Slovenije še delno jasno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, v severnih krajih približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na vzhodnem delu države do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo oblačno, padavine bodo postopno zajele vso državo. Popoldne se bo meja sneženja od severovzhoda spuščala in zvečer ter v noči iz srede na četrtek bo snežilo v večjem delu države. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.
Do četrtka zjutraj bodo padavine ponehale in delno se bo nebo zjasnilo. V četrtek bo v glavnem jasno z nekaj jutranje megle po nižinah. Ohladilo se bo. Burja na Primorskem bo že dopoldne ponehala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. februarja 2016

V petek bo nad srednjo Evropo in Alpami še vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, v soboto pa se bo pomaknilo proti vzhodu. Zahodno Evropo bo dosegla nova vremenska motnja, ki se bo v nedeljo že približala našim krajem in nas predvidoma prešla v noči iz nedelje na ponedeljek. V začetku tedna se bo nadaljevalo nestanovitno vreme.

V petek bo dokaj jasno z nekaj megle po nižinah, v soboto se bo na zahodnem delu države že nebo pooblačilo. V nedeljo bodo padavine zajele večji del Slovenije. Po nižinah bo deževalo, nad približno 1000 metri pa v glavnem snežilo. Zlasti na območju Julijcev in zahodnih Karavank bo do ponedeljka zjutraj predvidoma padlo precej snega. V ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, v torek in sredo pa se bo verjetnost za njih ponovno povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo dokaj jasno in toplo, le v hribih zahodne Hrvaške in severne Italije ter deloma ob severnem delu Jadrana bo ostalo pretežno oblačno.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, v Istri in v Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo. Krepil se bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, le v hribih severne Primorske in Notranjske bo precej oblačno in ponekod megleno. V sredogorju bo pihal zmeren zahodni veter do severozahodni veter, v visokogorju pa močan severozahodni veter. Popoldne bo veter nekoliko oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa 5 stopinj Celzija.


Jutri bo pretežno oblačno, hribih severne Primorske in Notranjske bo tudi megleno. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. februar:
1.2.1952
V severozahodni Sloveniji je drugi dan zapored močno snežilo, prej debela snežna odeja se je še precej odebelila. V Bovcu so zjutraj naslednjega dne izmerili 169 centimetrov visoko snežno odejo (48 ur prej 74 centimetrov), pri Domu na Komni 270 centimetrov (187 centimetrov), na Planini pod Golico 195 centimetrov (112 centimetrov), pri izviru Soče 211 centimetrov (130 centimetrov) in v Bohinjski Bistrici 140 centimetrov (78 centimetrov).

1.2.1987
Mesec februar se je začel z debelo snežno odejo v notranjosti Slovenijo in močnim jutranjim mrazom predvsem v severnem delu Slovenije. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je ohladilo do minus 26,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju do minus 25,2 stopinj C, v Volčjem Potoku pri Kamniku do minus 24,4 stopinj C in v Mozirju do minus 22,2 stopinj C. V visokogorju je bilo bistveno topleje, na Kredarici je bila minimalna temperatura le minus 8,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Solomons Island MD | waterfall bing