Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:36
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.12.2016

Vremenska napoved - 8. december 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 8. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.12.2016Popoldne bo pretežno jasno z nekaj prosojne koprenaste oblačnosti. Ponekod po nižinah bo še megleno. V višje ležečih krajih se bo krepil zahodnik, ki pa bo le redkokje segel do nižin. Čez dan bodo najvišje temperature v krajih z dolgotrajno meglo približno 0, drugje od 5 do 10 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno. Ob morju in po nižinah Primorske se bosta pojavljali megla in nizka oblačnost, nekaj megle pa bo v prvem delu dneva tudi po neprevetrenih kotlinah osrednje in severne Slovenije. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do -6, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo precej jasno. Po nižinah in ob morju bo precej megle ali nizke oblačnosti. V višje ležečih krajih bo zelo toplo za ta čas.
V nedeljo se bo oblačnost od jugozahoda širila v notranjost Slovenije. Na severnem delu države in vzhodu bo še precej jasno z jutranjo meglo. Čez dan bo zapihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. decembra 2016

Po prehodu oslabljene hladne fronte bo v začetku tedna k nam v višinah pritekal nekoliko hladnejši zrak. Spet se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo proti koncu tedna slabelo.

Večji del tedna pričakujemo suho vreme. Največ sonca bo ob šibki burji na Primorskem, pa tudi v gorah, kjer pa bodo temperature ponovno bolj zimske. Po nižinah bo občasno nekaj megle ali nizke oblačnosti. Verjetnost padavin se bo ob koncu tedna nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno jasno, v krajih severno in vzhodno od nas pa občasno zmerno oblačno. Po nižinah bo ponekod megla, ki se bo začela pojavljati tudi ponekod ob severnem delu Jadrana.
Jutri bo v Tržaškem zalivu in ob zahodni obali Istre oblačno in megleno, drugje pa bo precej jasno z nekaj dopoldanske megle.


Gorski svet
Danes bo pretežno jasno z nekaj občasne visoke koprenaste oblačnosti. Pihal bo rahel zahodni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo rahel severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 8. december:
8.12.1978
V nekaterih krajih v severozahodni Sloveniji se je dan začel z najhladnejšim decembrskim jutrom v zadnjih desetletjih. V Ratečah se je več kot noči ohladilo do minus 21,2 stopinj C, na Planini pod Golico do minus 19,6 stopinj C, na Hrušici pri Jesenicah do minus 18,2 stopinj C in v vasi Krn v Zgornjem Posočju do minus 13,5 stopinj C. Popoldne je v nižjih predelih Primorske začelo snežiti, sneženje je več kot noči ponehalo. Zjutraj naslednjega dne so v Komnu na Krasu izmerili 15 centimetrov snega, v Ajdovščini 12 centimetrov, v Novi Gorici 11 centimetrov, v Vedrijanu in v Kubedu 7 centimetrov ter na meteorološki postaji Portorož Beli Križ 3 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ocheon-myeon | video