Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.12.2016

Vremenska napoved - 7. december 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 7. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.12.2016Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo rahla burja. Tudi drugje bo pretežno jasno, zlasti v Prekmurju se bo lahko megla
zadržala večino dneva. Čez dan bodo najvišje temperature v krajih z dolgotrajno meglo malo pod 0, drugje od 1 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno, zlasti na severovzhodu občasno zmerno oblačno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -3, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do približno 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo pretežno jasno. Megla in nizka oblačnost se bosta pojavljali zlasti ob morju in deloma na Primorskem, v soboto pa tudi po nekaterih nižinah v notranjosti Slovenije..

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. decembra 2016

Območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji bo v nedeljo pričelo slabeti. V ponedeljek nas bo od severa hitro prešla hladna fronta, pri nas bo precej oslabljena. Za njo bo dotekal občutno hladnejši zrak. Spet se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo brez padavin, na Primorskem bo megla ali nizka oblačnost. Drugje bo jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. V ponedeljek bo prehodno nekoliko več oblačnosti, ni izključena kakšna kaplja dežja zlasti na vzhodnem delu države. Zapihal bo severnik, na Primorskem burja. Od torka do petka pa bo ponovno suho in hladno vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, po nekaterih nižinah bo dopoldne megla ali nizka oblačnost, ki se bo lahko ponekod na območju Panonske nižine zadrževala večino dneva.
Jutri bo pretežno jasno, vzhodno od Slovenije pa občasno zmerno oblačno. Po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost, ki se bo pojavljala tudi ponekod ob severnem delu Jadrana.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, v prvem delu dneva ponekod v sredogorju megleno ali pa bo nizka oblačnost. Pihal bo rahel severnik. Temperatura na 1500 bo od 0 do 3, na 2500 pa popoldne približno -2 stopinji Celzija.

Jutri bo precej jasno, na Pohorju in v vzhodnih Karavankah pa občasno zmerno oblačno. Pihal bo rahel zahodni do severozahodnik. Temperatura na 1500 bo približno 8, na 2500 pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 7. december:
7.12.1955
V sredogorju in v nekaterih krajih na vzhodnem delu države je bilo za mesec december neobičajno toplo. Na Miklavžu na Gorjancih (969 m) se je temperatura povzpela do 15,9 stopinj C, na Planini pod Golico (1050 m) so izmerili 15,1 stopinj C, v Mariboru 14,8 stopinj C in pri Domu na Komni (1520 m) 13,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mokpo | lana