Ponedeljek, 24. januar 2022, 16:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.12.2016

Vremenska napoved - 6. december 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 6. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.12.2016Popoldne bo precej jasno, le v Prekmurju bo še megla. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo na zahodnem delu države pretežno jasno, drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -8 do -3, na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 5, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek se bo nadaljevalo suho vreme. V prvem delu dneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo začela pojavljati tudi ob morju.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. decembra 2016

Območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji bo v nedeljo pričelo slabeti. Obstaja majhna verjetnost, da se bo v nedeljo ali ponedeljek nad severnim Sredozemljem zgradil ciklon in prinesel prehodno poslabšanje vremena. Od jugozahoda bo za vikend pričel dotekati bolj vlažen zrak. Nad nami bo v začetku še temperaturna inverzija, po prehodu vremenske motnje pa se bo močno ohladilo.

V petek in soboto se bo nadaljevalo suho vreme. Po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost, ki bo zlasti na Primorskem vztrajala večji del dneva. V višjih legah bo pretežno jasno in razmeroma toplo. Ob prehodu vremenske motnje v nedeljo ali ponedeljek kaže na nekaj malega padavin in na močno ohladitev. Od torka do četrtka kaže na v glavnem brez padavin in hladno vreme z burjo na Primorskem.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih severno od nas pretežno jasno. Oblačnost ali megla bo najdlje vztrajala v krajih južno in vzhodno od nas.
Jutri bo v glavnem v krajih zahodno in južno od nas pretežno jasno, na območju Istre in Kvarnerja bo pihala burja. Drugje bo več oblačnosti. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, ponekod v sredogorju v začetku še zmerno oblačno. Pihal bo rahel severnik. Temperatura na 1500 bo približno 3, na 2500 pa približno -3 stopinje Celzija.

Jutri bo precej jasno, ponekod v sredogorju tudi zmerno oblačno. Pihal bo rahel severnik. Temperatura na 1500 bo približno 2, na 2500 pa približno -2 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 6. december:
6.12.1903
Zlasti na Gorenjskem je močno deževalo in snežilo, do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo nad 100 milimetrov padavin v enem dnevu. V Leskovici na Škofjeloškem so namerili 159 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 138 milimetrov, v Tržiču 120 milimetrov, v Kranju 115 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 86 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Daule | vallon