Ponedeljek, 24. januar 2022, 06:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.12.2016

Vremenska napoved - 5. december 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 5. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.12.2016Popoldne bo v severni Sloveniji v glavnem jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Nekaj več oblačnosti bo zlasti v južni in jugozahodni Sloveniji. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, v prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -3, na Primorskem približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek se bo nadaljevalo suho vreme. V prvem delu dneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. decembra 2016

Območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji bo v soboto in nedeljo pričelo slabeti. Obstaja majhna verjetnost, da se bo v nedeljo ali ponedeljek nad severnim Sredozemljem zgradil ciklon in prinesel prehodno poslabšanje vremena. Od jugozahoda bo za vikend pričel dotekati bolj vlažen zrak. Nad nami bo v začetku še temperaturna inverzija, po prehodu vremenske motnje pa se bo močno ohladilo.

V petek in soboto se bo nadaljevalo suho vreme. Po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost, v višjih legah pa bo pretežno jasno. Na Primorskem se bo v soboto pričelo oblačiti. V višjih legah bo razmeroma toplo. Ob prehodu vremenske motnje v nedeljo ali ponedeljek kaže na nekaj malega padavin in na močno ohladitev. V torek in sredo kaže na suho in hladno vreme z burjo na Primorskem.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v krajih severno od nas pretežno jasno. Drugje bo v začetku zmerno do pretežno oblačno, potem pa se bo ponekod delno ranebo zjasnilo. Oblačnost bo najdlje vztrajala v krajih južno od nas.
Jutri bo v glavnem pretežno jasno, na območju Istre in Kvarnerja v začetku še zmerno do pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost.


Gorski svet
Danes bo v začetku v glavnem pretežno oblačno in ponekod megleno, le v visokogorju bo delno jasno. Med dnevom se bo oblačnost postopno trgala. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Temperatura na 1500 bo približno -2, na 2500 pa približno -4 stopinje Celzija.

Jutri bo precej jasno, ponekod v sredogorju v začetku še zmerno oblačno. Pihal bo rahel severnik. Temperatura na 1500 bo približno 1, na 2500 pa približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 5. december:
5.12.1992
Zelo obilne padavine v zahodnem delu Slovenije, meja sneženja se je v noči na 6. mesec december z približno 2000 m spustila na približno 500 m nadmorske višine. Do jutra 6. decembra je v nekaterih krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v 48 urah. Na padavinski postaji Lepena so namerili 282 milimetrov, v Bovcu 276 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 235 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 213 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 198 milimetrov in v Ilirski Bistrici 124 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dimbeni | gora