Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:09
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.12.2016

Vremenska napoved - 4. december 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 4. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.12.2016Popoldne bo v jugozahodni in južni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo precej jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Preko noči in zjutraj se bo oblačnost od jugozahoda prehodno širila tudi nad osrednjo in del vzhodne Slovenije. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -2, na Primorskem od 0 do 5 stopinj Celzija.
Jutri čez dan bo precej jasno, nekoliko več oblačnosti bo zlasti v jugozahodni Sloveniji. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo se bo nadaljevalo suho vreme. V prvem delu dneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. decembra 2016

Naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v začetku novega tedna oslabelo. Takrat bo začel od jugozahoda pritekati bolj vlažen zrak. Nad nami bo v začetku še temperaturna inverzija.

Od četrtka naprej se bo nadaljevalo suho vreme. Po nižinah bo od četrtka do nedelje precej megle ali nizke oblačnosti, v višjih legah in na Primorskem pa bo precej jasno. V višjih legah bo razmeroma toplo. V ponedeljek bo v spodnjih plasteh zapihal jugozahodnik, v zahodni in osrednji Sloveniji se bo nebo pooblačilo. Verjetnost za padavine se bo v začetku novega tedna malo povečala.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo na območju severnega Jadrana zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo v glavnem jasno z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah. Ob Jadranu bo danes še bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, nekoliko več oblačnosti bo čez dan v zahodnih Julijcih, južno od Bohinjskega grebena in v Notranjskih hribih. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih smeri. Temperatura na 1500 bo približno 0, na 2500 pa približno -4 stopinje Celzija.

Jutri bo precej jasno, več oblačnosti bo v prvem delu dneva v zahodnih Julijcih, južno od Bohinjskega grebena in v Notranjskih hribih. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Temperatura na 1500 bo približno 1, na 2500 pa približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. december:
4.12.1979
V večjem delu jugozahodne Slovenije je bilo popoldne najtoplejše v mesecu decembru v zadnjih desetletjih. V Komnu na Krasu se je živo srebro povzpelo do 19,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah do 18,0 stopinj C, v Novi Gorici do 17,6 stopinj C, v Ilirski Bistrici do 17,5 stopinj C in v Postojni do 16,7 stopinj C.

4.12.1997
V nekaterih krajih v vzhodni polovici Slovenije so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24 urno višino padavin za mesec december. V Rogaški Slatini je padlo 78 milimetrov, v Ložicah na Kozjanskem 74 milimetrov, v Lovrencu na Pohorju 68 milimetrov, v Framu 61 milimetrov in na Bizeljskem 59 milimetrov padavin.

4.12.2010
On that, previous or following day some weather stations reported the deepest snow cover in the first half of Mesec december so far. At Vogel (1535 m) there was 180 centimetrov of snow, in Vojsko above Idrija (1067 m) they measured 105 centimetrov, in Topol pri Medvodah 65 centimetrov, in Kočevje and Lesce 56 centimetrov and in Novo mesto 46 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Perpignan | razgled