Ponedeljek, 24. januar 2022, 16:57
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.12.2016

Vremenska napoved - 31. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 31. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 31. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.12.2016Danes bo precej jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, na Primorskem do približno 10 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno, ponekod po kotlinah bo v prvem delu dneva megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -11, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo zapihal jugozahodnik. V severnih in vzhodnih krajih bo še delno jasno, drugje bo pretežno oblačno, zvečer bo ponekod v zahodni in južni Sloveniji rahlo deževalo.
V noči iz ponedeljka na torek bodo zlasti v južni Sloveniji manjše padavine, tudi po nižinah v glavnem kot rahel sneg. V torek se bo nebo zjasnilo, pihala bo zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. januarja 2017

V torek se bo ciklonsko območje iznad severne Italije pomikalo proti jugovzhodu, nad nami se bo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo že v petek pred prihodom naslednje vremenske motnje začelo slabeti.

V noči iz ponedeljka na torek se bodo padavine nekoliko okrepile in v torek čez dan ponehale. Ob ugodni legi ciklonskega območja bi se lahko meja sneženja spustila do nižin. V sredo in četrtek bo brez padavin, proti koncu tedna pa se bo verjetnost padavin ponovno povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno. V Kvarnerju bo še pihala rahla burja.
Jutri bo precej jasno, v prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo v glavnem šibek severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa -2 stopinji Celzija.

Jutri bo precej jasno. Zjutraj bo pihal šibek, popoldne pa zmeren zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa -1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 31. december:
31.12.1906
Leto se je v večjem delu države končalo z debelo snežno odejo in močnim mrazom. V Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem je termometer ob 7. uri pokazal minus 27,2 stopinj C, snežna odeja je bila visoka 61 centimetrov; v Žireh so pri 68 centimetrov visoki snežni odeji izmerili minus 25,5 stopinj C, v Postojni pri 45 centimetrov snega minus 23,2 stopinj C in v Bohinjski Bistrici minus 18,8 stopinj C pri 75 centimetrov snega. V Celju je bila minimalna jutranja temperatura minus 24,0 stopinj C in višina snega 70 centimetrov, v Ljubljani pa minus 19,8 stopinj C pri 71 centimetrov snega.

31.12.1976
Jugozahodni do zahodni veter je iz nekaterih kotanj z močnim temperaturnim obratom v jutranjem času spihal hladen zrak, tako da se je v nekaj urah ogrelo za 20 stopinj C. V Novi vasi na Blokah se je v pretekli noči še ohladilo do minus 25,3 stopinj C, ob 7. uri zjutraj pa je bilo ob vetru minus 3,2 stopinj C. Podobno je bilo na Rakitni, kjer se je do 7. ure zjutraj segrelo z minus 24,0 stopinj C na minus 4,5 stopinj C. Zvečer je veter prevetril tudi nekatere nižine v vzhodnem delu Slovenije, zato je bila razlika v temperaturi med prepihanimi in zatišnimi kraji zelo velika: v Slovenskih Konjicah je bilo ob devetih zvečer 3,3 stopinj C, na Pragerskem minus 10 stopinj C, v Murski Soboti pa celo minus 15,7 stopinj C!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tenes | flickr hike