Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:14
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.12.2016

Vremenska napoved - 3. december 2016

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 3. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.12.2016Danes bo zmerno do pretežno oblačno, le na severovzhodu bo delno do pretežno jasno. Na zahodnem delu države ni izključena kakšna kaplja dežja. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno, na jugozahodnem delu države občasno zmerno do pretežno oblačno. Po nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -1, na Primorskem do 6, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 4, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo delno jasno, na jugozahodnem delu države občasno zmerno do pretežno oblačno. Po nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. decembra 2016

Od srede naprej bo območje visokega zračnega tlaka nad večjim delom Evrope pričelo slabeti ter se umikati nad južno Evropo in nad Sredozemlje. Ciklonska območja z vremenskimi motnjami se bodo pomikala preko srednje ter severne Evrope in bodo občasno vplivale na vreme pri nas s povečano oblačnostjo. V drugi polovici tedna bo v višinah nad naše kraje pričel dotekati toplejši zrak.Od srede naprej se bo nadaljevalo suho vreme s temperaturnim obratom. V višinah se bo otoplilo, v nižinah pa bo ostal hladnejši zrak. Po nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost, v višjih legah in na Primorskem pa bo večinoma jasno vreme. Od nedelje naprej kaže na nekoliko več oblačnosti v zahodni in jugozahodni Sloveniji. Verjetnost za padavine bo ostala zelo majhna.


Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od Slovenije v glavnem jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Ob Jadranu bo pihala rahla burja.
Jutri jutri bo na območju severnega Jadrana zmerno do pretežno oblačno. Drugje bo v glavnem jasno z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah. Ob Jadranu bo še bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo v gorah zahodne Slovenije pretežno oblačno, proti vzhodu pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V sredogorju bo pihal rahel jugovzhodni, v visokogorju pa šibak severozahodnik. Temperatura na 1500 bo približno -3, na 2500 pa približno -7 stopinj Celzija.

Jutri bo pretežno jasno, na severozahodu v začetku še zmerno oblačno. Čez dan bo občasno več koprenaste oblačnosti. V sredogorju bo pihal rahel veter jugovzhodne smeri, v visokogorju pa šibak veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 3. december:
3.12.1966
Do 7. ure zjutraj je v nekaterih krajih v višje ležečih predelih padlo preko 200 milimetrov padavin v preteklih 24 urah. V Ukancu v Bohinju so namerili 269 milimetrov, v Lepeni v Zgornjem Posočju 234 milimetrov, v Revenovšah nad Idrijo 228 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 205 milimetrov, na Zgornjem Jezersko 166 milimetrov in v Solčavi 135 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | La Romana | hike bing