Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.12.2016

Vremenska napoved - 28. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 28. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 28. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.12.2016Popoldne bo v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno. V Prekmurju in deloma na Štajerskem bo občasno rahlo deževalo. Drugje bo delno jasno. Zlasti v severnih krajih bo še vetrovno. Čez dan bodo najvišje temperature na severovzhodu približno 5, drugje od 8 do 12 stopinj Celzija.

Zvečer in preko noči se bo oblačnost z rahlimi padavinami prehodno pomikala proti osrednji Sloveniji, padavine bodo postopno ponehale.
Jutri se bo postopno nebo zjasnilo, v osrednjih in južnih krajih šele sredi dneva ali zgodaj popoldne. Na Primorskem bo pihala rahla burja, veter v Prekmurju pa bo postopno ponehal. Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 0, ob morju do 4, najvišje dnevne od 3 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.


Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo v glavnem jasno, po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. januarja 2017 do 6. januarja 2017

V nedeljo bodo naši kraji še v območju visokega zračnega tlaka s toplim zrakom v višinah in s temperaturnim obratom, potem pa bo anticiklon oslabel. V ponedeljek bo nad severnim Sredozemljem nastal ciklon, ki se bo v torek pomaknil nad jugovzhodni Balkan ter nad Egejsko in Črno morje, k nam bo dotekal hladnejši zrak. Nad nami se bo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V nedeljo bo precej jasno, megle ali nizke oblačnosti bo manj kot minule dni. V višjih legah bo ponovno topleje. V ponedeljek se bo nebo pooblačilo, čez dan se bodo začele pojavljati padavine. V torek kaže na oblačno vreme s padavinami, ki bodo v noči iz torka na sredo predvidoma ponehale. Nato bo suho in hladno.


Sosednje pokrajine
Danes bo v sosednjih krajih Italije ter ob severnem delu Jadrana precej jasno. Drugje bo proti vzhodu vse bolj oblačno. V Alpah, v vzhodni Avstriji ter v sosednjih krajih Madžarske in v vzhodni ter osrednji Hrvaški bodo občasno padavine. Po nižinah bo v glavnem deževalo. Ponekod bo pihal severni ali severovzhodnik. Preko noči bo pretežno jasno. Ponekod bo pihal veter severnih smer. Do jutra se bo od severa nebo pooblačilo v vzhodni Avstriji in deloma v sosednjih krajih Madžarske.
Jutri se bo postopno ranebo zjasnilo. Ponekod bo pihal veter severovzhodnih smer, ob Jadranu rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v zahodnih Karavankah ter v Julijskih Alpah precej jasno. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti v vzhodnem delu slovenskih gora po vrhovih tudi megleno. V visokogorju bo pihal močan severnik, nižje pa v začetku tudi okrepljen severnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 do 0, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.

Jutri bo v začetku precej oblačno ali megleno, vendar se bo dopoldne ranebo zjasnilo. V visokogorju bo pihal močan severovzhodni veter, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -5, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 28. december:
28.12.1996
Čez dan je bilo zaradi dotekajočega hladnega arktičnega zraka, v notranjosti države pa tudi oblačnega vremena, zelo mrzlo. Na Planini pod Golico se temperatura ni dvignila nad minus 13,0 stopinj C, v Kočevju se je "ogrelo" le do minus 11,9 stopinj C, v Postojni do minus 11,0 stopinj C, v Novem mestu do minus 10,6 stopinj C, v Murski Soboti do minus 10,3 stopinj C, v Mariboru do minus 9,9 stopinj C, v Ljubljani do minus 9,0 stopinj C in na Letališču Portorož do minus 4,6 stopinj C.

28.12.1999
Od zahoda nas je prešel izrazit sekundarni ciklon, zato je bil zračni tlak izjemno nizek. V Biljah je tlak, preračunan na morski nivo, padel na 973 hPa, v Novem mestu na 979 hPa, v Ljubljani na 980 hPa in v Murski Soboti na 981 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Moroni | monte