Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.12.2016

Vremenska napoved - 27. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 27. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 27. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.12.2016Popoldne bo pretežno jasno. V višjih legah ter ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal severni do severozahodnik, na Primorskem prehodno rahla burja, ki bo do večera ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem do približno 14 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno. V Prekmurju in deloma na Štajerskem bo občasno rahlo deževalo, v začetku bo možen tudi rahel dež s snegom. Drugje bo delno jasno. Zlasti v severnih krajih bo še vetrovno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, ob morju ter v Prekmurju do 2, čez dan bodo najvišje temperature pa na severovzhodu približno 5, drugje od 5 do 12 stopinj Celzija.
Zvečer in v noči iz srede na četrtek se bo oblačnost z rahlimi padavinami prehodno pomikala proti osrednji Sloveniji, padavine bodo postopno ponehale.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek se bo postopno nebo zjasnilo, v osrednjih in južnih krajih šele sredi dneva ali zgodaj popoldne. Popoldne se bo prehodno nebo pooblačilo na Primorskem. Tam bo dopoldne pihala rahla burja, veter v Prekmurju pa bo postopno ponehal. Ohladilo se bo. V petek bo delno jasno, po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 31. decembra 2016 do 5. januarja 2017

V soboto in nedeljo bodo naši kraji še v območju visokega zračnega tlaka s toplim zrakom v višinah in s temperaturnim obratom, potem pa bo anticiklon oslabel. V ponedeljek bo nad severnim Sredozemljem nastal ciklon, ki se bo v torek pomaknil nad jugovzhodni Balkan ter nad Egejsko in Črno morje, k nam bo dotekal hladnejši zrak. Nad nami se bo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto in nedeljo bo precej jasno, megle ali nizke oblačnosti bo manj kot minule dni. V višjih legah bo ponovno topleje. V ponedeljek se bo nebo pooblačilo, čez dan se bodo začele pojavljati padavine. V torek kaže na oblačno vreme s padavinami, ki bodo v noči iz torka na sredo predvidoma ponehale. Nato bo suho in hladno.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno. Ponekod bo pihal veter severnih smeri, ob Jadranu prehodno rahla burja. Do večera se bo od severa nebo pooblačilo v vzhodni Avstriji in deloma v sosednjih krajih Madžarske.
Jutri bo v sosednjih krajih Italije ter ob severnem delu Jadrana precej jasno. Drugje bo proti vzhodu vse bolj oblačno. V Alpah, v vzhodni Avstriji ter v sosednjih krajih Madžarske in v vzhodni ter osrednji Hrvaški bodo občasno padavine. Po nižinah bo v glavnem deževalo. Ponekod bo pihal severni ali severovzhodnik.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo v hribih južne in deloma osrednje Slovenije pretežno oblačno in ponekod megleno. V sredogorju bo zjutraj pihal zmeren, popoldne pa okrepljen severni do severozahodnik. V visokogorju bo pihal močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -8 stopinj Celzija.

Jutri bo v zahodnih Karavankah ter v Julijskih Alpah precej jasno. Drugje bo pretežno oblačno, zlasti v vzhodnem delu slovenskih gora po vrhovih tudi megleno. V visokogorju bo pihal močan severnik, nižje pa v začetku tudi okrepljen severnik, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 do 0, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 27. december:
27.12.1993
V večjem delu vzhodne Slovenije je do jutra zapadlo največ novega snega v mesecu decembru po letu 1950. Na Šentilju v Slovenskih goricah so izmerili 50 centimetrov novega snega, v Mariboru in Gornji Radgoni ga je zapadlo 45 centimetrov, na Kobilju ob meji z Madžarsko 43 centimetrov, v Kočevju 39 centimetrov, v Lendavi 33 centimetrov in v Novem mestu 30 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Geraldine | cottage bing