Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.12.2016

Vremenska napoved - 26. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 26. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 26. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.12.2016Popoldne bo pretežno jasno, ponekod v Ljubljanski kotlini v začetku tudi še megleno. V višjih legah bo zelo toplo, zlasti tam bo pihal zahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 13, v krajih z dolgotrajno meglo pa od 0 do 5 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno. V osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo v prvem delu dneva prehodno bolj oblačno, lahko pade tudi kakšna kaplja dežja ali snežinka. Krajevno ni povsem izključena možnost poledice. V višjih legah ter ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni do severozahodnik, na Primorskem prehodno rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 1, ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 11, na Primorskem približno 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo bo v vzhodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, možne bodo občasne manjše padavine. Drugje bo delno jasno. Ponekod bo še pihal severozahodnik.
Ponekod v notranjosti države bo občasno rahlo snežilo tudi v noči iz srede na četrtek. V četrtek se bo postopno jasnilo. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. decembra 2016 do 4. januarja 2017

Od petka do nedelje bodo naši kraji še v območju visokega zračnega tlaka, potem pa bo anticiklon slabel. Nad našimi kraji bo sredi tedna predvidoma nastalo ciklonsko območje.

Od petka do vključno nedelje bo precej jasno, megle ali nizke oblačnosti bo manj kot minule dni. V višjih legah bo ponovno topleje. Od ponedeljka dalje kaže na bolj oblačno vreme, verjetnost za padavine se bo nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo še vztrajala megla.
Jutri bo v krajih severno od nas zmerno do pretežno oblačno, drugje pa delno jasno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Ponekod bo zapihal veter severnih smeri, ob Jadranu prehodno rahla burja.


Gorski svet
Danes bo pretežno jasno. Zjutraj bo pihal rahel do zmeren, v visokogorju okrepljen severozahodni veter. Čez dan bo veter slabel in se obračal v zahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov približno 3 stopinje Celzija.

Jutri bo precej jasno. V sredogorju bo zjutraj pihal zmeren, popoldne pa okrepljen severni do severozahodnik. V visokogorju bo pihal močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov približno -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. december:
26.12.1961
Dan se je začel z enim najhladnejših decembrskih juter 20. stoletja in tudi čez dan je temperatura v glavnem ostala globoko pod lediščem. V Novi vasi na Bloški planoti se je temperatura spustila do minus 29,4 stopinj C, v Ambrusu na Dolenjskem je termometer pokazal minus 25,4 stopinj C, na Pragerskem minus 23,4 stopinj C, v Žireh minus 21,8 stopinj C, v Šmarju-Sapu minus 21,7 stopinj C, v Mariboru minus 21,6 stopinj C in v Novem mestu minus 20,4 stopinj C.

26.12.1996
Val polarnega zraka je preplavil Slovenijo in temperatura je, razen v nižjih predelih Primorske, ostala pod lediščem. Še posebej mrzlo je bilo ob obilenem vetru v gorah in na Primorskem, kjer je pihala burja. Na Kredarici se je živo srebro v noči na 27. mesec december spustilo do minus 26,3 stopinj C, na Krvavcu pa do minus 20,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Koločep | kamera