Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:00
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.12.2016

Vremenska napoved - 25. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 25. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 25. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.12.2016Popoldne bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Po nekaterih kotlinah bo ostalo precej megleno. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, v krajih z dolgotrajno meglo malo pod 0, na Primorskem do približno 13 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla, ki se lahko ponekod zadrži večino dneva. V višjih legah bo zelo toplo, zlasti tam bo ponekod pihal zahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -1, ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 6 do približno 13, v krajih z dolgotrajno meglo pa od 0 do 5 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo pretežno jasno, le v osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo v prvem delu dneva prehodno bolj oblačno, ni izključena tudi kakšna snežinka. V višjih legah ter ponekod v severni in severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni do severozahodnik, na Primorskem prehodno rahla burja.
V sredo bo precej jasno, zlasti v vzhodni Sloveniji občasno zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo še pihal severozahodni veter.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. decembra 2016 do 3. januarja 2017

Do nedelje bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo slabelo. V ponedeljek bo zapihal jugozahodnik.

V četrtek bo v notranjosti Slovenije prehodno več oblačnosti, potem bo do vključno nedelje pretežno jasno, megle ali nizke oblačnosti bo manj kot minule dni. Od petka do nedelje bo v višjih legah ponovno topleje. Za ponedeljek pa ob jugozahodnem vetru kaže na pooblačitve, verjetnost za padavine se bo zlasti v torek nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo v sosednjih krajih Italije ter ob severnem delu Jadrana.
Jutri bo pretežno jasno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla, ki se bo ponekod lahko zadržala tudi večji del dneva.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno. Baza oblačkov bo v glavnem nad vrhovi, zlasti popoldne pa lahko kakšen oblak nastane tudi na višini višjih vrhov. V sredogorju bo pihal v glavnem šibak zahodnik, v visokogorju pa zmeren severozahodni veter. Popoldne se bo veter krepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje C, popoldne se bo nekoliko segrelo.

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo pihal rahel do zmeren, v visokogorju okrepljen severozahodni veter. Čez dan bo veter slabel in se obračal v zahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. december:
25.12.1981
Po nekajdnevnem sneženju so zjutraj na številnih meteoroloških postajah v zahodni in severozahodni Sloveniji izmerili najvišjo decembrsko snežno odejo od začetka meritev. V Logu pod Mangartom je snežna odeja dosegla višino 135 centimetrov, v Stari Fužini 126 centimetrov, v Zgornji Sorici 107 centimetrov, v Bovcu 83 centimetrov, v Idriji 78 centimetrov in v Logatcu 66 centimetrov.

25.12.2009
Izjemno močno deževje v zahodni Sloveniji, ki se je začelo 22. decembra, je končno ponehalo. Zaradi dežja in taljenja snega so ponekod, npr. v Soški dolini, Bohinju in povodju Save, nastopile velike poplave. Največja petdnevna višina padavin, od 21. decembra zjutraj do 26. decembra zjutraj, je bila izmerjena na Žagi pri Bovcu, kjer je padlo 690 milimetrov padavin. V Mrzli Rupi nad Idrijo so namerili 463 milimetrov, v Ligu nad Kanalom 363 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 328 milimetrov in v Postojni 268 milimetrov padavin.

25.12.2010
Na Kredarici (2514 m) so izmerili najdebelejšo snežno odejo v mesecu decembru v zadnjih desetletjih - 400 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Assinie Beach | hiking