Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.12.2016

Vremenska napoved - 24. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 24. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 24. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.12.2016Popoldne bo delno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Po nižinah vzhodne Slovenije se bo še zadrževala nizka oblačnost. Temperature bodo od 2 do 6, v krajih z dolgotrajno meglo približno 0, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla, ki se lahko ponekod zadrži večino dneva. V višjih legah bo zelo toplo. V torek bo precej jasno, v prvem delu dneva v vzhodni Sloveniji prehodno zmerno oblačno. V višjih legah in po nižinah severovzhodne Slovenije bo zapihal okrepljen severozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. decembra 2016 do 2. januarja 2017

Do nedelje bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v prvem tednu novega leta oslabelo. Takrat bo zapihal jugozahodnik.

Do nedelje bo precej jasno, megle ali nizke oblačnosti bo manj kot minule dni. V sredo bo v višjih legah in v severovzhodni Sloveniji še pihal severozahodnik. Od petka do nedelje bo v višjih legah precej toplo. Za ponedeljek pa ob jugozahodnem vetru kaže na pooblačitve, verjetnost za padavine se bo povečala.


Sosednje pokrajine
Danes bo v glavnem jasno, zlasti vzhodno od Slovenije pa bo še oblačno ali megleno.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnega vremena bo ob Jadranu.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Pihal bo v glavnem šibak veter zahodnih do severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov približno 0 stopinj Celzija.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, oblačnost bo nad vrhovi. V sredogorju bo pihal v glavnem šibak zahodnik, v visokogorju pa zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 24. december:
24.12.1963
Nad osrednjo in jugovzhodno Evropo se je zadrževal izjemno močan anticiklon, v Sloveniji so bile izmerjene rekordno visoke vrednosti zračnega tlaka. Ob 7. uri zjutraj je tlak, preračunan na morski nivo, v Murski Soboti znašal 1052 hPa, v Mariboru 1051 hPa, v Novem mestu 1050 hPa in v Ljubljani 1049 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Al Khor | dolomites bing