Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:05
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.12.2016

Vremenska napoved - 23. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 23. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 23. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.12.2016Popoldne bo precej jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije se bo ponekod še zadrževala nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 6, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -2, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo delno jasno, občasno ponekod tudi pretežno oblačno. Po nižinah bo v prvem delu dneva megla. V ponedeljek bo v glavnem jasno z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. decembra 2016 do 1. januarja 2017

Od torka bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo konec tedna predvidoma postopno slabelo. V noči iz ponedeljka na torek bo hladna fronta ob severnih višinskih vetrovih oplazila Slovenijo, za njo bo v višinah pritekal hladnejši zrak, druga vremenska fronta bi nas lahko oplazila v sredo.

Nadaljevalo se bo v glavnem suho vreme, vremenska fronta bi lahko v sredo vzhodni Sloveniji prinesla nekaj padavin. Precej bo jasnega vremena, zlasti zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah tudi megleno. V vzhodni Sloveniji bo sredi tedna občasno več oblačnosti.


Sosednje pokrajine
Danes bo zlasti vzhodno od Slovenije oblačno ali megleno, drugje v glavnem jasno. Burja ob severnem delu Jadrana se bo sredi dneva nekoliko okrepila, zvečer pa postopno slabela.
Jutri bo v glavnem jasno, vzhodno od Slovenije pa bo še oblačno ali megleno.


Gorski svet
Danes bo nad približno 700 m nadmorske višine jasno. V sredogorju bo pihal rahel, zjutraj ponekod zmeren severovzhodni veter, v visokogorju pa šibak severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov približno -1 stopinja C.

Jutri bo delno jasno. V sredogorju bo pihal v glavnem šibak veter severnih smeri, v visokogorju pa v začetku šibak zahodni, popoldne pa v glavnem zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 23. december:
23.12.2006
Nad osrednjim, zahodnim in južnim delom Evrope se je raztezalo območje visokega zračnega tlaka, pri nas so bile izmerjene zelo visoke vrednosti. V Ljubljani je znašala najvišja vrednost na morski nivo preračunanega tlaka 1044 hPa, v Mariboru 1043 hPa, v Novem mestu 1041 hPa in v Portorožu 1037 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog El Hoceima | flickr hike